Ανεπαρκή ιατρική φροντίδα δείχνει έρευνα για τα αίτια θανάτου του Μαραντόνα

Ανεπαρκή ιατρική φροντίδα δείχνει έρευνα για τα αίτια θανάτου του Μαραντόνα

Η ιατρική επιτροπή που συστάθηκε για να εξετάσει τα αίτια θανάτου του θρύλου του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, διαπίστωσε ότι οι γιατροί του ενεργούσαν με «ακατάλληλο, ανεπαρκή και ριψοκίνδυνο τρόπο». Αυτό αναφέρει επίσημο έγγραφο που έφτασε στο πρακτορείο Reuters.


Ο θάνατος του 60χρονου Μαραντόνα τον περασμένο Νοέμβριο σόκαρε τόσο την πατρίδα του Αργεντινή όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ την ίδια ώρα προκάλεσε ερωτήματα για τα αίτια του θανάτου του και πιθανή αμέλεια, με δεδομένο το παρελθόν του και τη μάχη που έδινε ενάντια στις εξαρτήσεις.

Η έρευνα διεξήχθη με εντολή των εισαγγελικών αρχών της Αργεντινής λίγε μέρες μετά τον θάνατό του, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στον προσωπικό του γιατρό και τα άλλα πρόσωπα που ασχολούνταν με τη φροντίδα του.

Ο Μαραντόνα, που επί χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, λίγο καιρό πριν πεθάνει είχε χειρουργηθεί στον εγκέφαλο.

Στην αναφορά της, η επιτροπή που ερεύνησε τις αιτίες θανάτου του, συμπεραίνει ότι «οι ενέργειες της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθούσε ήταν ανεπαρκείς, ακατάλληλες και ριψικίνδυνες», ενώ σημειώνει ότι 12 ώρες πριν από τον θάνατό του είχε παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση.

«Παρουσίασε ξεκάθαρα σημάδια παρατεταμένης αγωνίας, οπότε συμπεραίνουμε ότι ο ασθενής δεν παρακολουθήθηκε σωστά από τις 00.30 της 25ης Νοεμβρίου 2020», προσθέτουν.

Προς το παρόν, το πρακτορείο Reuters δεν έχει κατορθώσει να έρθει σε επαφή με τους ανακριτές και τους δικηγόρους που σχετίζονται με την υπόθεση ώστε να σχολιάσουν τα στοιχεία της έκθεσης.


 

Πηγή: efsyn.gr

12

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση