Επιμένει η Γιαννάκου: Το ν/σ για τη συνεπιμέλεια θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λύσει

Επιμένει η Γιαννάκου: Το ν/σ για τη συνεπιμέλεια θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λύσει

Αμετακίνητη στις αντιρρήσεις της όσον αφορά στον πυρήνα του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια παραμένει η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, προκαλώντας πονοκεφάλους στην ηγεσία του κόμματος.


Η πρώην υπουργός εστίασε για άλλη μια φορά την κριτική της στις διατάξεις που προβλέπουν από κοινού και εξίσου γονική μέριμνα και εισάγουν το μαχητό τεκμήριο του 1/3 στον χρόνο που θα περνά το παιδί με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει.

«Είναι γεγονός ότι το νομοσχέδιο δεν είναι πιστό απολύτως στην σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών και στην σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Είναι σίγουρο ότι αφήνει ορισμένους υπαινιγμούς όπως με αυτό το “εξίσου” το οποίο μπορεί να παραπέμψει αλλού όπως και η υποχρεωτική αναφορά του 1/3 στον χρόνο που θα περνά το παιδί με τον γονέα που δεν διαμένει. Αυτό ενδεχομένως θα φέρει μεγαλύτερες συγκρούσεις», είπε στη Βουλή η Μ. Γιαννάκου.

Ταυτόχρονα αφησε υπαινιγμούς για την δράση των συλλόγων που υποστηρίζουν την συνεπιμέλεια, υποστήριξε ότι «οι επιστημονικοί φορείς που δεν έχουν άμεση εμπλοκή υπήρξαν αντικειμενικοί και έκαναν παρατηρήσεις που κάναμε και εμείς (σ.σ. εννοεί και την Όλγα Κεφαλογιάννη που επίσης έχει σοβαρές αντιρρήσεις)» και τόνισε εν τέλει ότι «λυπάμαι που η εισηγήτρια της πλειοψηφίας είπε ότι η οι περισσότεροι φορές εκφράστηκαν θετικά για το νομοσχέδιο. […] Φοβάμαι ότι το σχέδιο νόμου θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και εντάσεις»


 

Πηγή: topontiki.gr

16

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση