Στο κενό η δίωξη, αθώωση του Δικτύου Σπάρτακος

Στο κενό η δίωξη, αθώωση του Δικτύου Σπάρτακος

Τελικά δεν πέρασε η προσπάθεια φίμωσης του Δικτύου Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, που αθωώθηκαν από τη Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης για τη μήνυση που είχε υποβάλει εις βάρους τους αξιωματικός με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση με δόλο».

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δίκτυο Σπάρτακος έξω από το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης

Αντώνης Τελλόπουλος

Η μήνυση αφορούσε δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για τον αξιωματικό. Καταγγελίες που έγιναν το καλοκαίρι του 2014 και συνεχίστηκαν την άνοιξη του 2018, από διαφορετικούς ανθρώπους, με παρόμοιο περιεχόμενο, χωρίς οι καταγγέλλοντες να γνωρίζονται μεταξύ τους ή να τους συνδέει κάποια άλλη σχέση πέρα από το γεγονός ότι απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για να δικαιωθούν. Η καταγγελία του 2014 αφορούσε παραβίαση στοιχειωδών συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του ανθρώπου, συγκεκριμένα μιας γυναίκας, νεαρής εγκύου ΕΠ.ΟΠ., μητέρας δύο παιδιών.

«Εφ.Συν.» – Αντώνης Τελλόπουλος

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, το Δίκτυο Σπάρτακος έκανε την εξής ανακοίνωση:

«ΑΘΩΩΣΗ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αθώωση του Ν. Χαραλαμπόπουλου, του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Άλλη μια δίωξη εναντίον του Κινήματος των Φαντάρων απέτυχε τον σκοπό της.

Με την στήριξη εκατοντάδων συλλογικοτήτων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, την Αλληλεγγύη γονιών, φαντάρων, τη φυσική παρουσία δεκάδων αγωνιστών έξω από το Δικαστήριο Αλεξανδρούπολης το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατάφερε να πετάξει και αυτή την Δίωξη στο κενό.

Γιατί το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λέει την Αλήθεια, γιατί το Κίνημα των Φαντάρων έχει Δίκιο.

Η νίκη μας αυτή γεμίζει με αισιοδοξία πρώτα από όλα τους συφάνταρους που η κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο αντιμετωπίζει ως Σκλάβους και Αναλώσιμους.

Η αθωωτική αυτή απόφαση και κυρίως το τεράστιο ρεύμα Αλληλεγγύης μας γεμίζει δύναμη για να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα των φαντάρων, να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά και μαχητικά στο δρόμο του αντιπολεμικού κινήματος.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ»

Πηγή: efsyn.gr

53

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση