Νέα αίτηση αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη και συνεργάτη του Λαγού, Π.Ηλιόπουλου

Νέα αίτηση αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη και συνεργάτη του Λαγού, Π.Ηλιόπουλου

Στις 2 Ιουνίου εκδικάζεται η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη, πρώην βουλευτή του νεοναζιστικού μορφώματος, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, που ζητάει να βγει από τη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Η πρώτη αίτηση του καταδικασθέντα σε ποινή επτά ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, είχε απορριφθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, τον Φεβρουάριο.


Βασικό στοιχείο της επιχειρηματολογίας του χρυσαυγίτη είναι ότι, όπως υποστηρίζει, δεν συμμετέχει σε κανέναν πολιτικό φορέα πλέον, έχοντας αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, όπως σημειώνει εκτενώς η εφημερίδα «Κόντρα», ο Ηλιόπουλος ακολούθησε τον Γιάννη Λαγό στη δημιουργία της «ΕΛΑΣΥΝ», όπως προκύπτει από πολλά βίντεο όπου εμφανίζεται να παρουσιάζει τις θέσεις του νέου μορφώματος. Παράλληλα, η γυναίκα του Ηλιόπουλου είναι διαπιστευμένη βοηθός του Γιάννη Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο.

Yπενθυμίζεται ότι ήδη δύο από τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες αποφυλακίστηκαν. Πριν καν καθαρογραφεί η απόφαση της ιστορικής Δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, τον Φεβρουάριο έγινε δεκτό το αίτημα του καταδικασμένου ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Παπαβασιλείου για αποφυλάκιση.

Ενώ πριν δύο περίπου εβδομάδες, στις 13 Μαϊου το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών αποφάσισε την αποφυλάκιση του Γιώργου Τσακανίκα, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, μέχρι τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Ο Τσακανίκας είχε καταδικαστεί σε ποινή έξι ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα.


 

Πηγή: thepressproject.gr

76

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση