Με μουσικές πλημμύρισε το Σύνταγμα η Ανοιχτή Ορχήστρα των Support Art Workers για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Με μουσικές πλημμύρισε το Σύνταγμα η Ανοιχτή Ορχήστρα των Support Art Workers για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Μαΐου και γιορτάστηκε στο κέντρο της Αθήνας με μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις. Συναυλία πραγματοποιήθηκε από την Ανοιχτή Ορχήστρα των Support Art Workers, εκπρόσωποι οικολογικών και περιβαλλοντικών κινημάτων έκαναν ομιλίες και το Σύνταγμα πλημμύρισε με φωνές, γέλια και τραγούδια.


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Μαΐου και το Σύνταγμα πλημμύρισε από ζωή. Μία σειρά από περιβαλλοντικές κινήσεις κάλεσαν σε συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν το κλίμα, ενώ στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε συναυλία από την Ανοιχτή Ορχήστρα των Support Art Workers, με ομιλίες εκπροσώπων οικολογικών και περιβαλλοντικών κινημάτων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία προς το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός».

Στην ανακοίνωσή της η Support Earth σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Στηρίζουμε τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών από τις Σκουριές Χαλκιδικής ως την Κρήτη και από την Ικαρία έως την Κέρκυρα και καλούμε σε δημόσια ανοιχτή συγκέντρωση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινημάτων. Διεκδικούμε έναν κόσμο που διατηρεί ζωντανά τα οικοσυστήματα και σέβεται όλα τα έμβια όντα που κατοικούν σε αυτά, διεκδικούμε έναν κόσμο που να μας χωρά όλες και όλους. Διεκδικούμε τους δημόσιους χώρους με συνελεύσεις γειτονιάς και αντιστεκόμαστε στη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και την επίθεση στους αγώνες και τα όνειρά μας. Θέλουμε διαβούλευση σε ότι μας αφορά, θέλουμε να συναποφασίζουμε για τις ζωές μας!»

 

Φωτογραφίες George Vitsaras / SOOC:


 

Πηγή: thepressproject.gr

138

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση