Mεγαλύτερη χρηματοδότηση της αστυνομίας θέλει ο Μπάιντεν

Mεγαλύτερη χρηματοδότηση της αστυνομίας θέλει ο Μπάιντεν

Από παλαιότερη διαμαρτυρία πολιτών που ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα αστυνομίας βίας / AP Photo/John Minchillo

Μπορεί το κίνημα Black Lives Matter να ζητά εδώ και πάνω από έναν χρόνο υποχρηματοδότηση της αστυνομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο ο Τζο Μπάιντεν φέρνει σχέδιο που περιλαμβάνει μεγαλύτερη χρηματοδότησής της για την αντιμετώπιση της αύξησης των δολοφονιών.


Ο Αμερικανός πρόεδρος επέρριψε για ακόμα μία φορά τις ευθύνες στους χαλαρούς κανονισμούς για τα όπλα για το ζήτημα και στο πλαίσιο της στρατηγικής δεσμεύεται για περιορισμό των εμπόρων όπλων και της διακίνησης όπλων.

Και υποστήριξε πως οι αξιωματούχοι σε περιοχές με έντονη εγκληματικότητα θα μπορούν να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό χρησιμοποιώντας χρηματοδότηση για τη στήριξη για την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ειδικότερα, ανακοινώνοντας χθες στον Λευκό Οίκο τη στρατηγική πέντε σημείων, ο Δημοκρατικός προέτρεψε τις πολιτείες να χρησιμοποιήσουν τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια από το νομοσχέδιο ανακούφισης Covid-19 από τη δημόσια ασφάλεια.

«Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι αστυνομικοί, περισσότεροι νοσοκόμοι, περισσότεροι σύμβουλοι, περισσότεροι κοινωνικοί λειτουργοί ή κοινοτική βία παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν στην επίλυση ζητημάτων πριν γίνουν εγκλήματα», δήλωσε.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί ενώνουν τις φωνές τους με τους ακτιβιστές που ζητούν υποχρηματοδότηση της αστυνομίας, αλλά ο Μπάιντεν φαίνεται να αντιστέκεται.

Το αίτημα όμως βρίσκει σύμφωνους όλο και περισσότερους ψηφοφόρους με αποτέλεσμα το ζήτημα να έχει μετατραπεί σε σοβαρή πρόκληση για το κυβερνών κόμμα ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στο Κογκρέσο την ερχόμενη χρονιά.

Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο, το FBI δημοσιοποίησε τα προκαταρκτικά στοιχεία του 2020 που δείχνουν άλμα ύψους 25%  στις δολοφονίες το προηγούμενο έτος, ενώ η ανοδική τάση συνεχίστηκε και το 2021.


 

Πηγή: BBC μέσω efsyn.gr

23

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση