Μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στη 18χρονη στην Ηλιούπολη: Εμένα με προστατεύουν οι αδελφές μου όχι οι αστυνομικοί

Μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στη 18χρονη στην Ηλιούπολη: Εμένα με προστατεύουν οι αδελφές μου όχι οι αστυνομικοί

(Πηγή φωτό  NoNameMeTooGR )

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στη 18χρονη που κατήγγειλε ότι την κρατούσε αιχμάλωτη και την εξέδιδε αστυνομικός ενώ από την ηλικία των 11 ετών την κακοποιούσε συστηματικά ο ίδιος της ο πατέρας έστειλαν δεκάδες κόσμου που πραγματοποίησαν μαζική πορεία στην Ηλιούπολη, μετά από κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων.


Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και μέσω της λεωφόρου Ειρήνης κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εμποδίστηκαν από κλούβα της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγείλει οι συνήγοροι της 18χρονης, η κοπέλα κρατήθηκε για ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα όπου κατέφυγε όταν κατάφερε να αποδράσει, με τη βοήθεια σερβιτόρας από καφέ της περιοχής, χωρίς να ληφθεί κατάθεσή της ή προχωρήσει η κατάθεσή μήνυσης, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Σε πικέτες που κρατούν οι διαδηλωτές αναγράφεται «Στον δρόμο θέλουμε να είμαστε ελεύθερες, όχι γενναίες», «εμένα με προστατεύουν οι αδελφές μου όχι οι μπάτσοι» ενώ ακούγονται συνθήματα όπως «ακόμη κι αν φορέσω τη φούστα μου καπέλο όταν λέω όχι σημαίνει πως δεν θέλω», «Είμαστε πολλοί δεν κάνουμε ησυχία το κράτος θα το κάψουμε και την πατριαρχία». «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει, στον δρόμο στη δουλειά, ποτέ καμία μόνη – Σιωπή σημαίνει συνενοχή όλοι μαζί ξεπλένετε τον μπάτσο βιαστή»

Μεταξύ των οργανώσεων που συμμετέχουν είναι η φεμινιστική συλλογικότητα «Witches Of The South». (Μαγισσες του νότου), η οποία εξηγώντας τους λόγους της συγκέντρωσης αναφέρει «ότι τα σώματα μας, μας ανήκουν και δεν είναι περιουσία κανενός κυκλώματος κανενός μπάτσου και κανενός πατέρα».

Η οργάνωση ζητάει την άμεση στήριξη των θυμάτων trafficking μέσα από απόρρητες στέγες φιλοξενίας και ψυχοκοινωνική στήριξη για την επανένταξη των αδελφών μας στον κοινωνικό ιστό.

Στην ίδια λογική κινούνται τα αιτήματα κι άλλων οργανώσεων, όπως η αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση Ροσινάντε που διεκδικεί: – Να δικαιωθεί άμεσα η 18χρονη, να της δοθεί οποιαδήποτε στήριξη έχει ανάγκη εντελώς δωρεάν, είτε ψυχολογική, είτε οικονομική, είτε ιατροφαρμακευτική – Να υπάρξουν κοινωνικές δομές για κακοποιημένες γυναίκες με εξειδικευμένο προσωπικό στην σεξιστική βία σε κάθε γειτονιά και έξω από την αστυνομία

– Να υπάρξει δωρεάν άμεση και μακροχρόνια ψυχολογική, οικονομική και νομική υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών και ευρύτερα κακοποιημένων ανθρώπων – Και να εξαφανιστεί άμεσα κάθε κύκλωμα μαστροπείας, εμπορίας και βασανισμού ανθρώπων

Στα πανό τους γράφουν συνθήματα όπως: “Τα σώματα μας δεν ανήκουν σε κανέναν”, “καμιά μόνη απέναντι στο trafficking» «κράτος αστυνομία και ΜΜΕ το σύστημα καλύπτει τους βιαστές”, “στο σπίτι, στη δουλειά, στη γειτονιά μας κάτω τα χέρια από τα σώματα μας”.


 

Πηγή: koutipandoras.gr

134

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση