ΕΛΑΣ: 14 συλλήψεις και 30 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία το τελευταίο 24ωρο

ΕΛΑΣ: 14 συλλήψεις και 30 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία το τελευταίο 24ωρο

Σε 14 ανήλθαν οι συλλήψεις για ενδοοιοκογενειακή βία, το τελευταίο 24ωρο, ενώ έγιναν συνολικά 30 σχετικές καταγγελίες στην Αστυνομία.


Η μία μετά την άλλη διαδέχονται οι καταγγελίες για ενδοοιοκογενειακή βία στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14 συλλήψεις μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν 14 άτομα για παραβάσεις, μεταξύ άλλων, της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Όπως επισημαίνει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, ενώ προσθέτει: «Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης».


 

Πηγή: news247.gr

4

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση