Έξι Παλαιστίνιοι δραπέτευσαν από ισραηλινή φυλακή μέσω τούνελ

Έξι Παλαιστίνιοι δραπέτευσαν από ισραηλινή φυλακή μέσω τούνελ

Σε ανθρωποκυνηγητό έχουν επιδοθεί από το πρωί οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς έξι Παλαιστίνιοι, που κρατούνταν στο ίδιο κελί, έσκαψαν ένα τούνελ και απέδρασαν τη νύχτα από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γκιμπόα.


Πληροφορίες μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πως ανάμεσα στους δραπέτες βρίσκονται άτομα, που είχαν πραγματοποιήσει επίθεσης εναντίον του Ισραήλ, και ο Ζακαρία Ζουμπέιντι, πρώην διοικητής της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του αλ Άκσα, που συνδέεται με τη Φάταχ.

Πρόκειται για ένοπλη οργάνωση που εξαπέλυε αιματηρές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών από το 2000 ως το 2005, στη διάρκεια της δεύτερης παλαιστινιακής Ιντιφάντα. Το 2002 είχε αναλάβει την ευθύνη για επίθεση με έξι νεκρούς σε παράρτημα του κόμματος Λικούντ.

 

Η Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών κάνει λόγο για «μεγάλη αποτυχία ασφάλειας και πληροφοριών», ενώ, σύμφωνα με την haaretz, τοπικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ή να διαφύγουν από το Ισραήλ.

«Στη διάρκεια της νύχτας λάβαμε αρκετές αναφορές για ύποπτες κινήσεις μέσα σε αγρούς αλλά και από τη διοίκηση της φυλακής, η οποία ανακάλυψε πολύ γρήγορα ότι κρατούμενοι έλειπαν από τα κελιά τους και ότι έξι είχαν δραπετεύσει», δήλωσε ο Έλι Λεβί, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ισραήλ στον ραδιοφωνικό σταθμό Kan.


 

Πηγή: efsyn.gr

13

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση