Καλύπτει Μπογδάνο η κυβέρνηση για τη στοχοποίηση νηπίων μεταναστών – «Ήταν ένα λάθος»

Καλύπτει Μπογδάνο η κυβέρνηση για τη στοχοποίηση νηπίων μεταναστών – «Ήταν ένα λάθος»

«Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από σιωπή 48 ωρών στην υπόθεση με τη στοχοποίηση νηπίων μεταναστών από το meaculpa.gr που αναπαρήγαγε ο γαλάζιος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. «Λάθος» αρκέστηκε η κυβέρνηση να σχολιάσει επί του θέματος.

Η κυβέρνηση στην υπόθεση Μπογδάνου, μετά από προκλητική σιωπή δυο ημερών, χαρακτήρισε απλώς «λάθος» την ανάρτησή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που αναπαρήγαγε τη στοχοποίηση νηπίων μεταναστών. Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υποστήριξε ότι «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών πόσο μάλλον των παιδιών. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη της παράταξης πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή».

Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα πολύ σκληρή ανακοίνωση έκανε μετωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον έναν αδύναμο πρωθυπουργό ο οποίος δεν μπορεί να διαγράψει τον Μπογδάνο.«Οι δικαιολογίες του Μπογδάνου για τη φασιστική αποκάλυψη των ονομάτων νηπίων είναι τραγικές», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού: «Ακόμη πιο τραγική είναι η στάση του κ. Μητσοτάκη. Με τη σιωπή του ουσιαστικά επικροτεί το κρεσέντο μισανθρωπισμού του βουλευτή του εναντίον νηπίων, αντί να τον διαγράψει. Δεν τόλμησε να τον διαγράψει, γιατί ο ίδιος είναι Μπογδάνος. Μπορεί να τον κρατάει εφεδρεία για το υπουργείο Υγείας».

Πολύ πριν το meaculpa: Οκτώβρης του 2012. Μόλις η «Χρυσή Αυγή» είχε μπει στη Βουλή κι ο Ηλίας Παναγιώταρος ζητούσε με ερώτησή του από τα αρμόδια υπουργεία τα ακριβή στοιχεία των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Πηγή: https://thepressproject.gr

69

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση