Διασώθηκαν από πλοίο ανεφοδιασμού οι 70 αγνοούμενοι πρόσφυγες

Διασώθηκαν από πλοίο ανεφοδιασμού οι 70 αγνοούμενοι πρόσφυγες

Η ΜΚΟ Alarm Phone ανακοίνωσε, έπειτα από ώρες αγωνίας, ότι οι 70 πρόσφυγες και μετανάστες που αγνοούνταν στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, κοντά στα ιταλικά χωρικά ύδατα, είναι ασφαλείς. Τους διέσωσε το εφοδιαστικό πλοίο Asso29.

Πλέον καλεί να τους αποβιβάσουν σε ασφαλές λιμάνι στην Ιταλία, καλώντας τις αρχές να μην τους επαναπροωθήσουν στη Λιβύη, από την οποία ξεκίνησε το ταξίδι τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 70 πρόσφυγες και μετανάστες επέβαιναν σε σκάφος που είχε αποπλεύσει από τη δυτική Λιβύη πριν από τέσσερις ημέρες με προορισμό την Ευρώπη. Αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Alarm Phone, οι πρόσφυγες «έφυγαν από την Χομς και κάλεσαν πολλές φορές» για βοήθεια. Η Alarm Phone είναι οργάνωση εθελοντών που διαχειρίζεται τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε επισφαλή θέση.

Σύμφωνα με απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στις αρχές του Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 1.369 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Μεσόγειο στην προσπάθειά του να φθάσουν στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους.

Πηγή: efsyn.gr

27

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση