Εδώλιο και για τον Πέτρο Φιλιππίδη προτείνει η εισαγγελέας

Εδώλιο και για τον Πέτρο Φιλιππίδη προτείνει η εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού προτείνει η εισαγγελέας με βούλευμα-καταπέλτη κατά του προφυλακισμένου ηθοποιού.


Η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται εδώλιο για τον Πέτρο Φιλιππίδη συμπεραίνοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του, ενώ τον χαρακτηρίζει «αμετανόητο, απτόητο, χυδαίο».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης ο προφυλακισμένος ηθοποιός είναι χαρακτήρας «με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα» και για τον λόγο αυτό διατάσσει και την συνέχεια της προσωρινής του κράτησης.

Η εισαγγελέας αποδομεί τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, ενώ απορρίπτει και τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισής του, ενώ επισημαίνει ότι οι καταγγελίες «δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι καταγγελίες σε βάρος του, επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων»

Οι καταγγελίες είναι «είναι καταλυτικές και κατηγορηματικές, στηρίζονται σε συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά, τα οποία καταθέτουν με λεπτομέρειες, ενώ ενισχύονται και από τις ανωτέρω μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες έχουν βαρύνουσα σημασία, δεδομένου ότι οι ως άνω μάρτυρες καταθέτουν μεταξύ άλλων για γεγονότα, για τα οποία έχουν ίδια αντίληψη και δεν μεταφέρουν μόνο αφηγήσεις των εγκαλουσών».

Καταρρίπτει, τέλος, τον ισχυρισμό του Πέτρου Φιλιππίδη ότι όλα συνέβησαν με τη συναίνεση των θυμάτων προκειμένου εκείνα να προωθήσουν την καριέρα τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη καταγγελία αφορά σε βιασμού που τελέστηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.


 

Πηγή: efsyn.gr

17

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση