Ποινική δίωξη για βιασμό σε ακόμη έναν ηθοποιό

Ποινική δίωξη για βιασμό σε ακόμη έναν ηθοποιό

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει και τρίτος ηθοποιός, καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού. Η καταγγελία έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από το κύμα αποκαλύψεων στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo.

Μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι στην Τρίπολη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, που σήκωσε το βάρος των ερευνών για τις υποθέσεις αυτές, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού. Η αξιόποινη πράξη φέρεται να τελέστηκε το έτος 2020, δηλαδή πριν από μόλις ένα χρόνο.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τις οποίες προσκόμισε ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου, Πασχάλης Τσαρούχας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας αφού συγκέντρωσε το υλικό  της δικογραφίας κάλεσε τον ηθοποιό σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης . Ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι βίασε, ισχυριζόμενος πως υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας . Ωστόσο, ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε για τα περαιτέρω σε ανακριτή.

Μετά την απολογία του θα αποφασιστεί εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

218

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση