Η Ομοσπονδία Χάντμπολ ενάντια στη σεξουαλικοποίηση γυναικών, άλλαξε τις στολές των αθλητριών

Η Ομοσπονδία Χάντμπολ ενάντια στη σεξουαλικοποίηση γυναικών, άλλαξε τις στολές των αθλητριών

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χάντμπολ παύει τη σεξουαλικοποίηση του αθλήματος αλλάζοντας τις στολές των αθλητριών: Σορτς με φανελάκια αντί για μπικίνι.

Να σταματήσει επιτέλους η σεξουαλικοποίηση των αθλητριών, ανέλαβε μετά τις κατηγορίες για σεξισμό, η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ, αλλάζοντας τους κανόνες για τις γυναικείες στολές.

Από εδώ και στο εξής θα επιτρέπει ποδηλατικά σορτς με φανελάκια αντί για μπικίνι και μπουστάκια.

Όπως σημειώνει ο Guardian, κι αυτό έπειτα από διεθνείς πιέσεις αφότου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ έγινε τον Ιούλιο πρωτοσέλιδο για την επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ στη γυναικεία ομάδα beach handball της Νορβηγίας «λόγω ακατάλληλης αθλητικής ένδυσης» επειδή φορούσε σορτς -αντί για μπικίνι- όπως οι άντρες κατά τη διάρκεια του τουρνουά Euro 21 στη Βουλγαρία!

Η IHF άλλαξε αθόρυβα τους κανονισμούς για το χάντμπολ παραλίας, οι οποίοι ορίζουν πλέον ότι «οι αθλήτριες πρέπει να φορούν κοντά σορτς με στενή εφαρμογή». Οι άντρες αθλητές μπορούν ακόμα να φορούν κανονικά σορτς μέχρι 10 εκατοστά πάνω από το γόνατο «αν δεν είναι πολύ φαρδύ».

Η αλλαγή έρχεται έπειτα από διεθνείς διαμαρτυρίες και πιέσεις, αλλά και μετά την καμπάνια της Talitha Stone, ακτιβίστριας στη Νορβηγία, που συγκέντρωσε 61.000 υπογραφές.

Ακόμη και τώρα, υπάρχουν διαφορές ως προς τις απαιτήσεις για τους αθλητές με τις γυναίκες να υποχρεώνονται να φορούν στολές που είναι «στενές», ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχος κανόνας για τους άνδρες.

Οι αθλήτριες έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για το γεγονός ότι πρέπει να φορούν πιο αποκαλυπτικά ρούχα σε πολλά αθλήματα, όπως στίβο, μπιτς βόλεϊ και τένις.

Το 2011, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον αποφάσισε ότι οι γυναίκες πρέπει να φορούν φούστες ή φορέματα, προκειμένου να αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον για το γυναικείο μπάντμιντον!

Οι κανόνες της Ομοσπονδίας ανέφεραν μέχρι πρότινος ότι οι γυναίκες αθλήτριες χάντμπολ παραλίας πρέπει να φορούν «μπουστάκια και μπικίνι», ενώ οι άνδρες «φανελάκια και σορτς»

Πηγή: www.rosa.gr

154

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση