ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Νέα καταγγελία – «Οι απειλές συνεχίζονται, υπάρχει κλίμα εκφοβισμού»

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Νέα καταγγελία – «Οι απειλές συνεχίζονται, υπάρχει κλίμα εκφοβισμού»

Φασιστικές ομάδες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης / MOTIONTEAM

 

Μητέρα μαθητή του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κατήγγειλε πως οι μαθητές εξακολουθούν να δέχονται καθημερινά λεκτική βία από άτομα που «με κάποιο μαγικό τρόπο βρίσκονται στο σχολείο».


Σχεδόν δύο μήνες μετά τα σοβαρά και επαναλαμβανόμενα περιστατικά ακροδεξιάς βίας στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το κλίμα εκφοβισμού φαίνεται πως εξακολουθεί να «σκεπάζει» τις αίθουσες και το προαύλιο του σχολείου.

Αυτό τουλάχιστον κατήγγειλε μητέρα μαθητή που είχε παραστεί και στα γεγονότα που προηγήθηκαν, αναφέροντας πως μαθητές συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο λεκτικής βίας από άτομα που, ενώ είχαν αποβληθεί βρίσκονται ξανά στον χώρο.

«Υπάρχει το ξύλο το λεκτικό που είναι σε καθημερινή βάση για πολλούς μαθητές. 50 ημέρες μετά τα επεισόδια η κατάσταση παραμένει ίδια. Μπορεί να απομακρύνθηκαν οι πρωταίτιοι μαθητές, αλλά δεν ξέρω πώς τα παιδιά αυτά βρίσκονται σαν επισκέπτες μέσα στο σχολείο και εκφοβίζουν λεκτικά τους μαθητές και προσπαθούν να περάσουν αυτό το κλίμα εκφοβισμού σε όλο το σχολικό περιβάλλον», δήλωσε στο Mega.

«Ήμουν από τους λίγους γονείς που πήγαν να συμπαρασταθούν στα παιδιά. Ναι, χτυπήθηκα. Μόνο και μόνο επειδή πήγα εκεί. Οι απειλές συνεχίζονται. Οι μαθητές αυτοί που έκαναν τα επεισόδια μπορεί να αποβλήθηκαν, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο είναι στο σχολείο. Υπάρχει ένα πέπλο ηρεμίας, αλλά τα φιδάκια που γεννήθηκαν εκεί μέσα κυκλοφορούν μέχρι αυτή τη στιγμή», προσέθεσε.


 

Πηγή: news247.gr

35

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση