Απεργία και μοτοπορεία των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ ενάντια στην «ενοικιαζόμενη» εργασία

Απεργία και μοτοπορεία των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ ενάντια στην «ενοικιαζόμενη» εργασία

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ).


Όπως αναφέρει ο 902.gr, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μοτοπορεία έως την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ, ενώ θα ακολουθήσει κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας. Απαιτούν να αποχωρήσει η αστυνομία και συνάντηση με τη Διοίκηση. Παράλληλα καταγγέλλουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Τη διοίκηση των ΕΛΤΑ η οποία, ενώ γνώριζε εδώ και καιρό το αίτημα για συνάντηση και την κινητοποίηση, απουσιάζει κατήγγειλε ο Αλέκος Περράκης μέλος της ΕΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος ΕΓ του ΠΑΜΕ. Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της εργοδοσίας στον ΟΜΕΔ, η οποία δεν αναγνώρισε τους εργαζόμενους που δουλεύουν πολλά χρόνια. Παράλληλα κατήγγειλε την παρουσία της αστυνομία επισημαίνοντας «για ποιο λόγο φώναξαν την αστυνομία; Ποιοι είναι οι εγκληματίες; Αυτοί που τόσα χρόνια παλεύουν να βγάλουν ένα μεροκάματο ή αυτοί που κρατάνε όμηρους τους εργαζόμενους για 12 χρόνια;». Ο Αλ. Περράκης τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν καθώς αφορούν το σύνολο του κλάδου.

Το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Διαλογής Δεμάτων ΕΛΤΑ Ρουφ (στον Ταύρο).


 

Πηγή: thepressproject.gr

8

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση