Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων – Οι δυο αντικρουόμενες θέσεις

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων – Οι δυο αντικρουόμενες θέσεις

Αντωνία Ξυνού

 

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου καταθέτουν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είδαν να εκτυλίσσονται οι τελευταίες στιγμές του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, στο πλακόστρωτο της οδού Γλάδστωνος. Οι δυο διαφορετικές εικόνες για το περιστατικό.


Με τον κατάλογο των μαρτύρων να λιγοστεύει συνεχώς, συνεχίζεται η δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Για ακόμα μία συνεδρίαση, στο βήμα θα βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είδαν να εκτυλίσσονται οι τελευταίες στιγμές του 33χρονου ακτιβιστή, στο πλακόστρωτο της οδού Γλάδστωνος.

Πρόκειται για τους τελευταίους μάρτυρες κατηγορητηρίου, αφού ήδη η πλειοψηφία έχει καταθέσει στις προηγούμενες δικασίμους, ενώ το δικαστήριο προχώρησε και στην ανάγνωση όσων μαρτύρων είναι αγνώστου διαμονής. Σε κάθε περίπτωση, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι μάρτυρες που έχουν προταθεί τόσο από την πολιτική αγωγή (υποστήριξη της κατηγορίας) όσο και από την υπεράσπιση.

Αυτό που προκύπτει πάντως, από τις μέχρι τώρα περιγραφές των ανθρώπων που βρέθηκαν εκείνο το μεσημέρι αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα βίαιο σκηνικό, είναι πως υπάρχουν διαφορετικές θέσεις ως προς το τί συνέβη εκείνο το μεσημέρι. Άλλοι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για «λιντσάρισμα» όπου οι περαστικοί έμειναν για αρκετά λεπτά σε ρόλο θεατή, ενώ ο Ζακ Κωστοπουλος χτυπήθηκε χωρίς πραγματική αφορμή, κι άλλοι που έκαναν λόγο για έναν «άνθρωπο σε αμόκ» ο οποίος είχε αποπειραθεί να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο.

«Είδα έναν κύριο με μαύρο φανελάκι που πήρε μια βάση ομπρέλας από ένα κατάστημα για να την πετάξει στο κατάστημα, αλλά τον σταμάτησαν. Μετά ο κοσμηματοπώλης πέταξε μια πέτρα στην τζαμαρία και την έσπασε. Στην αρχή θεώρησα ότι γίνεται κάποια ληστεία αλλά δεν καταλάβαινα γιατί να σπάσει το μαγαζί του αφού είναι εκεί ο ληστής. Ας περίμενε να ερχόταν η αστυνομία», περιέγραψε ο μάρτυρας και συνέχισε, λέγοντας ότι είδε τον Ζακ Κωστόπουλο να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα με πυροσβεστήρα, αλλά «δεν είχε τσαγανό» και δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου έσπασε «από την κλωτσιά των απ’έξω και όχι από το παιδί», ενώ «προσπαθώντας να βγει έξω έφαγε τόσες κλωτσιές στο κεφάλι και κοπανούσε στα τζάμια τα σπασμένα που είχαν μείνει στη θέση τους».

Διευκρίνισε, δε, ότι όσο ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν μέσα στο κατάστημα, δεν κρατούσε μαχαίρι.

Ωστόσο, διαφορετική ήταν η τοποθέτηση ενός καταστηματάρχη, ο οποίος έδωσε μια διαφορετική εικόνα για το περιστατικό. «Βγήκα έξω και βλέπω έναν άνθρωπο να σπάει το μαγαζί να παίρνει τα κοσμήματα και να τα πετάει. Εκείνη τη στιγμή δεν αντιλήφθηκα ότι κρατούσε μαχαίρι. Μαζεύτηκε κόσμος. Ξεκίνησε την προσπάθεια του να βγει έξω από το μαγαζί. Έσπασε την εξωτερική τζαμαρία. Είδα έναν άνθρωπο σε κατάσταση αμόκ να κοπανάει την ταμειακή μηχανή στο πάτωμα. Δε γνωρίζω εάν ήθελε να την καταστρέψει ή να την ανοίξει. Ήρθε μετά προς την πόρτα πήρε τον πυροσβεστήρα και έσπασε το πάνω μέρος της τζαμαρίας, βγήκε μποσουλώντας. Εκεί είδα να κρατάει μαχαίρι. Μόλις τον είδα να βγαίνει με το μαχαίρι τρομοκρατήθηκα. Έφυγα και τον έβλεπα από απόσταση. Μόλις ξεκίνησε να βγαίνει άρχισαν να τον χτυπάνε. Έφυγα, φαινόταν γερός άνθρωπος», κατέθεσε. Υποστήριξε μάλιστα, ότι είδε τον Ζακ Κωστόπουλο να κρατάει μαχαίρι στο αριστερό χέρι, ενώ μπουσουλούσε να βγει από τη βιτρίνα.


 

Πηγή: news247.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση