Συγκλονίζει η κατάθεση του φίλου του Άλκη για τη στιγμή της δολοφονίας

Συγκλονίζει η κατάθεση του φίλου του Άλκη για τη στιγμή της δολοφονίας

Τις φρικιαστικές στιγμές της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη περιέγραψε ο κολλητός του φίλος, επίσης θύμα της άγριας επίθεσης.


Ζωντανεύει η φρίκη της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη μέσα από την κατάθεση του κολλητού του φίλου, ο οποίος ήταν παρών στο μοιραίο περιστατικό και έπεσε επίσης θύμα επίθεσης από την ομάδα των χούλιγκαν.

Ο νεαρός, όπως μετάδωσε η ΕΡΤ, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την επίθεση και τις τελευταίες στιγμές του φίλου του, Άλκη, προτού εκείνος ξεψυχήσει από τα δολοφονικά χτυπήματα, ενώ αποκάλυψε ότι εκείνος προσπάθησε να τον προστατεύσει.

«Έβαλα τα χέρια να προστατευτώ, αυτός με το μαχαίρι με κάρφωνε στα πόδια. Ο Άλκης ούρλιαζε «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω», γύρισα και είδα πάνω του τέσσερα άτομα να τον χτυπούν. Προσπάθησα να τον σώσω προστατεύοντάς τον με το σώμα μου, όμως με κράτησαν τρία άτομα και δέχθηκα ένα πολύ δυνατό χτύπημα με ρόπαλο στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Με κάρφωσαν πάλι με μαχαίρι στα πόδια και έπεσα στα σκαλιά δίπλα στον Άλκη» φέρεται να δήλωσε ο νεαρός.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, προσπάθησε να σηκώσει όρθιο τον Άλκη, ο οποίος για λίγες στιγμές κατάφερε να σταθεί στα πόδια του. Έκανε δύο μέτρα και μετά έπεσε κάτω και από εκείνο το σημείο δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Έβγαζε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του, ενώ αίμα έτρεχε και από το κεφάλι του.

Τέλος, ο νεαρός ανέφερε ότι σε εκείνο το σημείο πήρε το κινητό το Άλκη, τηλεφώνησε στον πατέρα του και του ζήτησε να πάει αμέσως εκεί όπου σημειώθηκε η άγρια επίθεση.

Απολογούνται οι συλληφθέντες – Προθεσμία για τον 25χρονο


Από σήμερα το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου οι οκτώ συλληφθέντες που κατηγορούνται για την επίθεση θα απολογηθούν στην ανακρίτρια. Σήμερα την πόρτα της Ζ΄τακτικής ανακρίτριας περνούν οι δύο πρώτοι, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Ο 25χρονος, αποκαλούμενος και «Αθηναίος», ο οποίος παραδόθηκε χθες στις Αρχές ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Παρασκευή. Ο ίδιος αρνείται συμμετοχή στη δολοφονία, ενώ η συνήγορός του ανέφερε ότι «το γεγονός πως παραδόθηκε πρέπει να εκτιμηθεί».

Πλέον αναζητείται ένα ακόμα άτομο, ένας 20χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, για τον οποίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιδόθηκε στις αρχές της γείτονος ένταλμα το οποίο καθίσταται ένταλμα διεθνούς αναζήτησης. Ο ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης μετέφερε εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός.

Στο δωμάτιο του Άλκη μέρος των αφιερωμάτων


«Γιατί γίναμε έτσι…». «Όλοι φταίμε… Ας κάνουμε κάτι». «Είσαι και δικό μας παιδί». «Έρχομαι και συ στην αγκαλιά των λουλουδιών, το χλωμό πρόσωπό σου χρωματίζει η τρεμάμενη φλόγα των κεριών». Εκατοντάδες μηνύματα, ποιήματα, λόγια αγάπης, συμπαράστασης και θλίψης για τον άδικο χαμό του 19χρονου Άλκη, πλαισιωμένα από φανέλες και κασκόλ όλων των ομάδων και υπέροχες παιδικές ζωγραφιές συνθέτουν τον «πίνακα» των αφιερωμάτων που άφησαν -και συνεχίζουν να αφήνουν- καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Μηνύματα, φανέλες και ζωγραφιές από τον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος, βρίσκονται ήδη στο σπίτι του, στη Βέροια. Άλλωστε, επιθυμία του Αριστείδη Καμπανού, πατέρα του Άλκη, είναι μέρος αυτών να φυλάσσεται στο δωμάτιο του γιου του. «Θέλω να ευχαριστήσω όλο αυτόν τον κόσμο από τα βάθη της καρδιάς μου», δήλωσε, συγκινημένος, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Καμπανός και πρόσθεσε: «Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα που έχουμε λάβει από όλη την Ελλάδα και ένα μέρος από αυτά θέλουμε να βρίσκεται στο δωμάτιο του Άλκη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι σαν μνημείο, ένα σύμβολο. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πού θα συγκεντρώσουμε και τα υπόλοιπα αφιερώματα, διότι ο όγκος είναι πάρα πολύ μεγάλος».

Ο ίδιος, θέλοντας να τιμήσει όλο αυτόν τον κόσμο που στέκεται δίπλα στην οικογένειά του, τόνισε: «Άνοιξα με μεγάλη συγκίνηση όλα αυτά τα δέματα, που έφτασαν στο σπίτι μας. Υπάρχουν φανέλες όλων των ομάδων και του ΠΑΟΚ, που ήδη βρίσκονται στο δωμάτιο του γιου μου. Θερμή παράκληση, όμως, να σταματήσει ο κόσμος να στέλνει όλα αυτά τα αφιερώματα, διότι δεν μπορούν να χωρέσουν στο δωμάτιο του Άλκη κι εγώ δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αναγκαστώ να απορρίψω κάποια από αυτά. Σας ευχαριστώ όλους».

Τα αφιερώματα στη μνήμη του 19χρονου Άλκη συγκεντρώθηκαν από το σημείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, και παραδόθηκαν στην οικογένεια με πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου του Άρη, ενώ ο θείος του ήταν αυτός που τα μετέφερε στο σπίτι της οικογένειας, στη Βέροια.


 

Πηγή: efsyn.gr

17

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση