«Flee»: Η συγκλονιστική ιστορία του ομοφυλόφιλου πρόσφυγα Αμίν που ξέφυγε από το Αφγανιστάν

«Flee»: Η συγκλονιστική ιστορία του ομοφυλόφιλου πρόσφυγα Αμίν που ξέφυγε από το Αφγανιστάν

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Αμίν, το πώς ανοίγεται στον φίλο του, ξαναζώντας το τραύμα της απόδρασής του από το Αφγανιστάν και το coming out που ακολούθησε.


Η παραπάνω εικόνα είναι από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Flee» του Δανού σκηνοθέτη Γιόνας Ράσμουσεν. Αφηγείται την αληθινή ιστορία του Αμίν, ο οποίος διέφυγε από το Αφγανιστάν και βρέθηκε στη Δανία ως έφηβος. Αφού έφτασε ασυνόδευτος σε ένα αγροτικό χωριό της Δανίας, ο Αμίν συνάντησε τον Ράσμουσεν, ο οποίος τότε ήταν επίσης έφηβος. Έγιναν φίλοι, αλλά μόλις 20 χρόνια αργότερα ο Αμίν ένιωσε έτοιμος να πει στον Ράσμουσεν τι πραγματικά συνέβη, ότι είχε ξεφύγει από τη χώρα του αφού σκοτώθηκε ολόκληρη η οικογένειά του.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Αμίν, το πώς ανοίγεται στον Ράσμουσεν, ξαναζώντας το τραύμα της απόδρασής του από το Αφγανιστάν και το ταξίδι του coming out που ακολούθησε. «Οι συζητήσεις για το παρελθόν του και η ανακοίνωση του μυστικού του έφερε στον Αμίν ειρήνη» δήλωσε ο Ράσμουσεν στο πρακτορείο Reuters. «Είναι κάπως διπλά περιθωριοποιημένος, καθώς είναι και γκέι και πρόσφυγας. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι οι άνθρωποι νιώθουν ότι σχετίζονται με την ιστορία του Αμίν σημαίνει πραγματικά τον κόσμο για αυτόν» πρόσθεσε ο Ράσμουσεν.

 

Ο Αμίν είναι σήμερα ένας ακαδημαϊκός στη Δανία.

Το «Flee» έκανε πρεμιέρα στο Sundance πριν από ένα χρόνο, ενώ η ταινία συμμετέχει στις κατηγορίες Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και Διεθνείς Ταινίες μεγάλου μήκους στα Όσκαρ 2022.

 


 

Πηγή: rosa.gr

62

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση