«ΕΡΕΙΠΙΑ» Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μίας διαπόμπευσης – δέκα χρόνια μετά

«ΕΡΕΙΠΙΑ» Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μίας διαπόμπευσης – δέκα χρόνια μετά

#mέta_cinema: πρεμιέρα Τρίτη 03/05/22, ώρα 19:30 στον Μικρόκοσμο με το ντοκιμαντέρ «ΕΡΕΙΠΙΑ» της Ζωής Μαυρουδή.


Ηθικός πανικός, δαιμονοποίηση της οροθετικότητας, της σεξεργασίας και της εξάρτησης από ουσίες, καταναγκαστικές ιατρικές πράξεις: και όλα αυτά στην υπηρεσία ενός προεκλογικού show, οι εμπνευστές του οποίου έχουν ακόμη το θράσος να πρωταγωνιστούν στην δημόσια ζωή. Πρόκειται για την “υπόθεση των οροθετικών γυναικών” που ξέσπασε τον Μάιο του 2012, με τραγικές επιπτώσεις για τις εμπλεκόμενες γυναίκες και με δικαστικές προεκτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι σήμερα.

Δέκα χρόνια μετά, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) θυμάται αυτή την θλιβερή επέτειο και ανακινεί τα ερωτήματα σχετικά με τις κοινωνικές στάσεις, τις επίσημες πολιτικές και τις επικοινωνιακές στρατηγικές που τη συνοδεύουν, προβάλλοντας, στο πλαίσιο της σειράς #mέta_cinema, το ωριαίο ντοκυμανταίρ Ruins/Ερείπια (2013) της Ζωής Μαυρουδή, που συνιστά ακριβώς το “χρονικό της διαπόμπευσης” των φερόμενων ως οροθετικών γυναικών.

Κρατήσεις για δωρεάν είσοδο στο: bit.ly/ruinsdoc ή στο τηλέφωνο 210.8847571 (10:00 με 16:00 Δευτέρα με Παρασκευή. Για την είσοδο θα ισχύσουν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.


 

Πηγή: thepressproject.gr

59

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση