Σαϊντού Καμαρά: «Κανένας δεν θέλει να φύγει από τη χώρα του χωρίς σοβαρό λόγο»

Σαϊντού Καμαρά: «Κανένας δεν θέλει να φύγει από τη χώρα του χωρίς σοβαρό λόγο»

Ο Σαϊντού Καμαρά στην αγκαλιά των συμμαθητών του EUROKINISSI

 

Ο νεαρός μαθητής εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα παραμείνει στη «δεύτερη πατρίδα» του, την Ελλάδα. «Όσα παιδιά έχουν ακούσει την ιστορία μου, έχουν μάθει κάτι από αυτή».


Με ένα μήνυμα γεμάτο περηφάνια και ικανοποίηση, ο Σαϊντού Καμαρά, που κινδύνεψε να απελαθεί από τη χώρα μας, μίλησε για τη δικαίωσή του και την απόφαση να του χορηγηθεί άσυλο, κρατώντας τον στην Ελλάδα.

Ο νεαρός μαθητής από τη Γουινέα, έστειλε το δικό του μήνυμα, ευχαριστώντας όσους τον στήριξαν και εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός ότι θα παραμείνει στη «δεύτερη πατρίδα» του.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα μείνω στην Ελλάδα, που νιώθω δεύτερη πατρίδα μου. Θέλω να σπουδάσω και να ζήσω μία κανονική ζωή στην Ελλάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη και την αλληλεγγύη σας», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο OPEN.

 

Εν συνεχεία είπε: «Κανένας δεν λέει ένα πρωί ότι θέλει να φύγει μακριά από τη χώρα του χωρίς σοβαρό λόγο. Όσα παιδιά έχουν ακούσει την ιστορία μου, έχουν μάθει κάτι από αυτή. Αν έχουν τους γονείς τους, να το εκτιμούν, γιατί πολλά παιδιά σαν εμένα δεν έχουν αυτή την τύχη».

Η ιστορία του Σαϊντού Καμαρά


Ο νεαρός μαθητής από τη Γουινέα ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, συνδέθηκε με παρέες, έλαβε την ελληνική παιδεία, αρίστευσε.

Ωστόσο, το Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει και κλήθηκε να εγκαταλείψει αναγκαστικά τη χώρα.

Το σχολείο αλλά και λοιποί κρατικοί παράγοντες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες από τα Χριστούγεννα για να αλλάξουν την απόφαση και να κρατήσουν τον Σαϊντού στη χώρα, το οποίο και θα γίνει.


 

Πηγή: news247.gr

28

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση