ΗΠΑ: Απέλυσαν πανσέξουαλ καθηγήτρια επειδή μίλησε για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό

ΗΠΑ: Απέλυσαν πανσέξουαλ καθηγήτρια επειδή μίλησε για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό

Μια καθηγήτρια στη Φλόριντα, με αφορμή την περιέργεια των μαθητών της, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά της. Η διεύθυνση του σχολείου απάντησε με την απόλυσή της.


Μια πανσέξουαλ καθηγήτρια από την Φλόριντα έχασε τη δουλειά της, μερικές ημέρες αφού αποφάσισε να συζητήσει με τους μαθητές της γύρω από τον σεξουαλικό της προσανατολισμό.

Η Casey Scott, καθηγήτρια καλλιτεχνικών σε γυμνάσιο του Κέιπ Κόραλ, με αφορμή την περιέργεια των μαθητών της αποφάσισε να τους μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της, κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος, τον Μάρτιο.

«Έγινε μια συζήτηση στην τάξη και εξαιτίας της απολύθηκα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο NBC2.

Η ίδια εξήγησε στους μαθητές της πως ο όρος πανσέξουαλ αναφέρεται στους ανθρώπους που ελκύονται από άτομα ανεξαρτήτως φύλου, ταυτότητας και προσανατολισμού ενώ στη συνέχεια τους προέτρεψε να δημιουργήσουν σημαιάκια που θα αντιπροσώπευαν το πώς οι ίδιοι αισθάνονται αναφορικά με τη σεξουαλικότητά τους.

Ανάμεσα τους, υπήρχαν μαθητές που αυτοπροσδιορίζονταν ως transgender, non binary αλλά και γκέι. Η καθηγήτρια κρέμασε τις δημιουργίες τους έξω από την πόρτα της αίθουσας, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της διεύθυνσης, η οποία και της ζήτησε να κατέβουν άμεσα.

Σύμφωνα με μέλη της διοίκησης, υπήρξαν μαθητές που έμειναν «μπερδεμένοι» μετά τη συζήτηση αλλά και θυμωμένοι γονείς που απευθύνθηκαν με επιστολή τους, στη διεύθυνση του σχολείου.

Μάλιστα, εκπρόσωποι του γυμνασίου, ανέφεραν πως η απόλυση της Scott ήταν αποτέλεσμα της επιλογής της να «μην ακολουθήσει το πρόγραμμα σπουδών».


 

Πηγή: news247.gr

13

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση