«Είχε κακοποίησει βάναυσα πέντε πρώην συντρόφους του, ενώ αποπειράθηκε να στραγγαλίσει τη μία» ο γυναικοκτόνος της Καβάλας

«Είχε κακοποίησει βάναυσα πέντε πρώην συντρόφους του, ενώ αποπειράθηκε να στραγγαλίσει τη μία» ο γυναικοκτόνος της Καβάλας

Για προμελετημένο έγκλημα επιμένει να μιλά, και μετά την παραλαβή της δικογραφίας, ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης φαρμακοποιού, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στην Καβάλα πριν λίγες ημέρες.


Σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Μανόλης Βονικάκης είπε, μεταξύ άλλων, πως ο καθ’ ομολογίαν δράστης -που προφυλακίστηκε την Τετάρτη με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα- έκανε κλήσεις σε γιατρό για την αυξημένη πίεσή του, λίγες ώρες αφού αφαίρεσε τη ζωή της γυναίκας στραγγαλίζοντάς την.

«Ο άνθρωπος αυτός στις 9 η ώρα και ενώ είχε δολοφονήσει την σύζυγό του από τις 5, κάλεσε δύο γιατρούς. Η μία γιατρός, δεν το σήκωσε, η δεύτερη, το σήκωσε και τη ρώτησε τι φάρμακο να λάβει καθώς είχε ανεβασμένη πίεση» είπε ο δικηγόρος προσθέτοντας πως θα καλέσει τις δύο γιατρούς ως μάρτυρες.

Ο κ. Βονικάκης μίλησε για προσχηματική μετάνοιά του και αποκάλυψε πως είχε κακοποιήσει βάναυσα πέντε πρώην συντρόφους, μία από τις οποίες είχε αποπειραθεί να τη στραγγαλίσει. Σύμφωνα με τον πρώτο, η μία γυναίκα είναι η μητέρα του πρώτου παιδιού του και μία από τις Σέρρες, ενώ και οι πέντε αυτές γυναίκες θα κληθούν να καταθέσουν.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2002. ύστερα από καταγγελία τής τότε συντρόφου του για ξυλοδαρμό, η οποία είχε ζητήσει την ποινική δίωξή του και είχαν εκδοθεί ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του.

Από την πλευρά του ο 55χρονος είχε υποστηρίξει πάντως πως προσπάθησε να βάλει τέλος στη δική του ζωή κόβοντας τις φλέβες στα χέρια και το λαιμό του, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στην πεντάωρη απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στο θύμα κι ότι πρόκειται για… «έγκλημα πάθους», ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση.

Ωστόσο, είχε προσπαθήσει να καλύψει το έγκλημα, στέλνοντας SMS στην υπάλληλο του φαρμακείου, προσποιούμενος τη γυναίκα του και γράφοντας: «Είμαι καλά. Είμαστε μαζί με τον σύζυγό μου στον μηχανικό. Ψάχνουμε σπίτι. Μην ανησυχείς».


 

Πηγή: thepressproject.gr

27

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση