Μπλόκα εκατοντάδων φοιτητών για να εμποδιστεί η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Μπλόκα εκατοντάδων φοιτητών για να εμποδιστεί η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Περίπου 300 φοιτητές και δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται από τις 5μιση το πρωί έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε προκειμένου να εμποδίσουν την ενδεχόμενη είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, περίπου 200 φοιτητές μαζί με εργαζόμενους, μέλη ΔΕΠ και εργατικά σωματεία έχουν παραταχθεί στο εσωτερικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται ενάντια στην καταστολή και τη αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ, καθώς και στο νέο νόμο-πλαίσιο, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και απειλεί να διαλύσει της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Dimitris Kapantais / SOOC

Μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται είναι το «ΕΛ.ΑΣ. Ελλήνων αστυνομικών ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών», «άσυλο αγώνων και ελευθεριών και όχι των πρυτάνεων και των εταιρειών», «το υπουργείο λέει τους φοιτητές αλήτες, αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες», «ο Γιάννης Ντουσάκης είμαστε όλοι εμείς, να γίνει η οργή μας ποτάμι ανατροπής».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα της εισόδου αστυνομικών στα ΑΕΙ από την επικαιρότητα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι «οι ΟΠΠΙ έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία αλλά προφανώς ο Ιούνιος δεν είναι μήνας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, αφού οι φοιτητές δίνουν εξετάσεις και δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο αντικείμενο ενασχόλησής τους».

Οι δηλώσεις αυτές δεν απέτρεψαν τους φοιτητές, καθώς πολλοί περιμένουν αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Πηγή: https://thepressproject.gr

9

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση