Στην τελική ευθεία η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Στην τελική ευθεία η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, Γιάννη Βλάχου, και στη συνέχεια του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών.

Ύστερα η έδρα θα ανακοινώσει αν θα βγει σήμερα η απόφαση για τον τέως σκηνοθέτη του Εθνικού Θεάτρου. Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, τον οποίο ο κατηγορούμενος έχει κατηγορήσει ως έναν μέτριο ηθοποιό, που συμμετείχε στο σχέδιο εξόντωσής του και τον φθονούσε.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο εισαγγελέας προχώρησε σε μια αγόρευση-καταπέλτη και πρότεινε την ενοχή του για κατά συρροή βιασμούς τριών ανηλίκων, αφού αποδόμησε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης καταρρίπτοντας έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του Λιγνάδη, ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας.

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Κούντριας πρότεινε την ενοχή του για τους βιασμούς του Αιγύπτιου Αλί το 2011 στο σπίτι του, του επίσης Αιγύπτιου Σ. στην Επίδαυρο τον Ιούλιο του 2015 και του Ουκρανού Π.Φ. τον Μάρτιο του 2015 στο σπίτι του κατηγορούμενου. Ως προς τον βιασμό του ενήλικου Ελληνα Δ.Μ., ο οποίος δεν εμφανίστηκε να καταθέσει στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή, καθώς, όπως είπε, η απουσία του μηνυτή πλήττει την αξιοπιστία του και η αμφιβολία λειτουργεί προς όφελος του κατηγορούμενου.

O εισαγγελέας έδειξε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε με δόλο ακραίες πράξεις σεξουαλικής βίας και κακοποίησης με σκοπό την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του με βίαιο τρόπο εναντίον ανήλικων και ανυπεράσπιστων θυμάτων. Δεν προέκυψε ισχυρή αντιπαλότητα με το ΣΕΗ, ενώ και ο μάρτυρας υπεράσπισης Δ. Παναγιωτάκης είπε ότι δεν θεωρεί το ΣΕΗ ικανό να οργανώσει σκευωρία.

Ο ίδιος ο Λιγνάδης στην πρόσφατη απολογία του υπέπεσε σε αντιφάσεις αλλά και σε μισές παραδοχές, καθώς αναγκάστηκε να αποδεχτεί όσα προέκυπταν από φωτογραφίες, καταθέσεις άλλων μαρτύρων, τεκμήρια και αρνήθηκε ό,τι δεν μπορούσε να διασταυρωθεί.

Χθες έγινε δυναμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την υπόθεση. Με πανό και πλακάτ οι διαδηλωτές, που βρέθηκαν έξω από τη Βουλή έπειτα από κάλεσμα συλλογικοτήτων του φεμινιστικού και κουίρ χώρου, ένωσαν τις φωνές τους εν αναμονή της ετυμηγορίας της Δικαιοσύνης.

Θυμίζουμε πως εκατοντάδες άνθρωποι του Θεάτρου και των Μέσων Ενημέρωσης, έχουν τοποθετηθεί για τη δίκη της υπόθεσης Λιγνάδη -που όταν ξέσπασε έκανε το γύρο και στα διεθνή μέσα, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου.

► Οι εξελίξεις στη δίκη μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο από το παρατηρητήριο LignadisTrialWatch, στο Facebook και στο Twitter.

Πηγή: efsyn.gr

43

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση