Ρεμπέτικο γλέντι με το σχήμα «Ρεμπετί» την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη στην 15η Αντιρατσιστική Γιορτή #antiratsistikigiorti

Ρεμπέτικο γλέντι με το σχήμα «Ρεμπετί» την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη στην 15η Αντιρατσιστική Γιορτή #antiratsistikigiorti

Οι Rebeti για μια παράσταση ……
Το νέο σχήμα αποτελείται από την Αυγερινή Γάτση, τον Φώτη Βεργόπουλο, τον Γιάννη Κάτο και τον Κωστή Κωστάκη. Το κοινό τους όραμα για ελευθερία στην έκφραση και η αλληλεπίδρασή τους στην παραγωγική διαδικασία, τους ώθησαν στη δημιουργία ενός ιδιαίτερου project.
Το όνομα αποτελεί μια αιφνίδια έκλαμψη της ομάδας. Τα μέλη του σχήματος είναι γαλουχημένα με ρεμπέτικα και παραδοσιακά ηχοχρώματα, ενώ παράλληλα ενδιαφέρονται για νέες προκλήσεις αλλά κυρίως να αναδείξουν τις δικές τους δημιουργίες.
Ρεμπέτικος ο πυρήνας των παραστάσεών τους και όχι μόνο. Άλλοτε παρουσιάζοντας δικές τους συνθέσεις και άλλοτε αναμιγνύοντας το παλιό με το καινούργιο, υπόσχονται στον ακροατή ένα όμορφο μουσικό ταξίδι.

Αυγερινή Γάτση – ακορντεόν
Φώτης Βεργόπουλος – τρίχορδο μπουζούκι
Γιάννης Κάτος – Κοντραμπάσο
Κωστής Κωστάκης – κιθάρα
ΒΙΟΡΓΑΦΙΚΑ REBETIEN
Αυγερινή Γάτση //ακορντεόν, φωνή
Η Αυγερινή Γάτση γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, με καταγωγή από την πανέμορφη Ήπειρο. Ξεκίνησε μουσική στα οκτώ της χρόνια, με βασικό όργανο το πιάνο και δασκάλα τη Μαρία Στούπη και στη συνέχεια φοίτησε στο μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης, όπου διδάχτηκε θεωρία, αρμονία και πράξη της βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής, νέυ και σάζι. Μετά το λύκειο, παρακολούθησε 3 χρόνια θεωρία της τροπικής μουσικής (μακάμια) στο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή τον Χρίστο Τσιαμούλη και συνέχισε το νέυ με τον Χάρη Λαμπράκη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο μουσικό εργαστήριο Λαβύρινθος στην Κρήτη με τους Omer Erdogdular (νέυ), Yurdal Tokcan (ούτι), Zohar Fresco (ρυθμολογία), Mercan Erzincan (τουρκικό χάλκ τραγούδι), Ross Daly (σύνθεση-μακάμ) και Σωκράτη Σινόπουλο (μακάμ).
Έχει συνεργαστεί με τους Αλέξανδρο Παπαδημητράκη, Μιχάλη Κουλουμή, Μανούσο Κλαπάκη, Δημήτρη Μπρέντα, Μαρία Πλουμή, Στέφανο Φίλο κ.α. και συμμετείχε στα σχήματα Santouristas Band, Elektrobalkana κ.ά. Από το 2012 διευθύνει τη μικτή χορωδία παραδοσιακής μουσικής «Περπερούνα», και από το 2013 διδάσκει τραγούδι και φωνητική στα θερινά μουσικά σεμινάρια Ικαρίας (Μusical Yards) και Σάμου. Είναι ιδρυτικό μέλος του φωνητικού σχήματος Bilia Faux, στο οποίο και επιμελείται την ενορχήστρωση των φωνών. Είναι μέλος του σχήματος Reβetien από το 2012.
Φώτης Βεργόπουλος //μπουζούκι, φωνή
Ο Φώτης Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1988 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Τα παιδικά του χρόνια, τα έζησε στον τόπο καταγωγής του, την Κορώνη Μεσσηνίας. Με τη μουσική ασχολήθηκε από μικρός, περίπου 6-7 χρονών, με την έμμεση παρακίνηση και επιρροή του πατέρα του, ο όποιος είχε διατελέσει μέλος της Απόδημης Κομπανίας στη Μελβούρνη. Μετά το λύκειο, επέστρεψε στην Αυστραλία για να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός και ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το
μπουζούκι και να παίζει σε διάφορα μαγαζιά, ενώ παράλληλα συμμετείχε με το μουσικό του σχήμα, σε Φεστιβάλ της Αυστραλίας όπως τα Brunswick Music Festival, Port Fairy Folk Festival κ.ά. Απ’ τα τέλη του 2012 μένει μόνιμα στην Αθήνα, έχει συνεργαστεί με τους μουσικούς Μπάμπη Γκολέ, Αγάθωνα Ιακωβίδη, Μάριο Παπαδέα κ.ά. στην Αθήνα και την επαρχία και είναι μέλος του σχήματος Rebetien με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κωστής Κωστάκης //κιθάρα, φωνή
Ο Κωστής Κωστάκης γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η πρώτη του επαφή με την κλασική κιθάρα ήταν σε ηλικία 8 χρονών, όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα οργάνου και θεωρίας στο ωδείο, για περίπου πέντε χρόνια. Μετέπειτα, στα χρόνια του γυμνασίου και του λυκείου ασχολήθηκε με την ηλεκτρική κιθάρα και συμμετείχε σε μαθητικά γκρουπάκια με φίλους. Τα ρεμπέτικα και τα σμυρναίικα τραγούδια τον ακολουθούσαν από πάντα σαν άκουσμα, από πολύ μικρή ηλικία, λόγω του πατέρα του, ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με το ακορντεόν. Από την ηλικία των 18 χρονών ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο άταστης κιθάρας με τον Erkan Ogur στο Χουδέτσι, έχει συνεργαστεί με τους μουσικούς Μπάμπη Γκολέ, Αγάθωνα Ιακωβίδη, Μάριο Παπαδέα κ.ά. και συμμετείχε στο ρεμπέτικο σχήμα Χιπσι, στους Εlektrobalkana και στο Τρίο Κατάρα, με εμφανίσεις στην Αθήνα και την επαρχία. Από το 2012 είναι μέλος του σχήματος Rebetien.
93

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση