Τζενίν: Ένας ακόμη Παλαιστίνιος, o 15χρονος Οντάι Σαλάχ, νεκρός από τα πυρά των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων

Τζενίν: Ένας ακόμη Παλαιστίνιος, o 15χρονος Οντάι Σαλάχ, νεκρός από τα πυρά των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων

Ένας ακόμη έφηβος Παλαιστίνιος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Ο Οντάι Σαλάχ ήταν μόλις 15 ετών. Τραυματίστηκε χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιδρομής των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων για τον εντοπισμό δύο ανδρών (22 και 23 ετών) στα προάστια της Τζενίν, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν σε ένοπλες συγκρούσεις στο στρατιωτικό σημείο ελέγχου Jalama (Gilboa) βόρεια της πόλης τα ξημερώματα της ίδιας μέρας.

Ο Οντάι Σαλάχ υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.  Ήταν ένας από τους έφηβους που απάντησαν στα ισραηλινά πυρά με πέτρες και βόμβες μολότοφ.  Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ο Οντάι Σαλάχ ήταν 17 ετών.

Οι Παλαιστίνιοι που αναζητούνταν από τον ισραηλινό στρατό έπεσαν επίσης νεκροί. Το κίνημα Φατάχ αναγνώρισε τους δύο Παλαιστίνιους ως μέλη της ένοπλης πτέρυγας του, των Ταξιαρχιών Μαρτύρων αλ Ακσά. Ένας από τους άνδρες εργαζόταν ως αξιωματικός πληροφοριών της Παλαιστινιακής Αρχής (PA). Οι σοροί τους συνεχίζουν να κρατούνται από τον ισραηλινό στρατό.

Η κυβερνήτης της Τζενίν, Ακράμ Ρατζούμπ, κατηγόρησε το Ισραήλ για την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Τζενίν και την Ναμπλούς. Σε συνέντευξη στη Reshet Bet ο Ακράμ Ρατζούμπ υποστήριξε ότι τα «ακροδεξιά στοιχεία» στους κόλπους της κυβέρνησης του Ισραήλ δεν επιθυμούν την αποκλιμάκωση της κατάσταση στη Δυτική Όχθη.


Πηγή: kosmodromio

29

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση