Στα Δικαστήρια Ευελπίδων οι 62 διωκόμενοι της 6ης Δεκέμβρη

Στα Δικαστήρια Ευελπίδων οι 62 διωκόμενοι της 6ης Δεκέμβρη

Παρουσία πλήθους αλληλέγγυων και μελών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και φοιτητικών συλλόγων δικάζονται σήμερα οι 62 συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου 2020, όταν δεκάδες διαδηλωτές θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά αντιμετώπισαν αστυνομοκρατία και καταστολή. Με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, η ΓΑΔΑ απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και εκατοντάδες αστυνομικοί ξεχύθηκαν στους δρόμους αναζητώντας παραβάτες. Ας φορούσαν μάσκες, ας κρατούσαν αποστάσεις και ας γνώριζαν ότι η κυβερνητική απόφαση ήταν αντισυνταγματική, σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις διακεκριμένων νομικών και της ίδιας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία επισήμαινε τότε ότι «η απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί».

Οι συλλήψεις ήταν θέμα χρόνου. Οι 62 διωκόμενοι είναι μόνο ένα μέρος από τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν εκείνη την ημέρα. Μόνο που όλοι οι υπόλοιποι απαλλάχτηκαν στην πορεία με βούλευμα. Στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου θα καθίσουν μόνο οι 62, μεταξύ των οποίων 12 μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ) που περικυκλώθηκαν από τα ΜΑΤ στην οδό Γραβιάς, όπου είχαν ανοίξει πανό. Το ΚΚΕ(μ-λ), η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις και η Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη καλούν αύριο στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση αλληλεγγύης (κτίριο 12) «για να καταπέσει το κατηγορητήριο, να διαγραφούν τα πρόστιμα και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση».

Σύμφωνα με την «Επιτροπή αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις», πρόκειται για δίκη «με ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και στόχο, με σκοπό να σταλεί μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου σε όλο τον λαό που αγωνίζεται! Επιδιώκεται να εμπεδωθεί σε όλους τους αγωνιστές και στον λαό ότι το σύστημα μπορεί από τη μία να “χαϊδεύει” τα παιδιά του (αποφυλάκιση Κορκονέα, Λιγνάδη κ.λπ.) και από την άλλη όλες οι προσπάθειες που γίνονται “ενοχλητικές” για τις πολιτικές επιλογές του συστήματος θα στοχοποιούνται και θα καταστέλλονται!»

«Στις σημερινές συνθήκες φτώχειας, γενικευμένης ακρίβειας, αντεργατικής επιδρομής, σοβαρών πολεμικών κινδύνων για τους λαούς, ενισχύονται η καταστολή, οι απαγορεύσεις, η αστυνομοκρατία, οι αντιδημοκρατικοί νόμοι, για την εξυπηρέτηση της πολιτικής της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της περιστολής των κάθε είδους λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή που διώκουν τους αγωνιστές που θέλησαν να διαδηλώσουν την 6η Δεκέμβρη του 2020, απελευθερώνουν προκλητικά τον δολοφόνο Κορκονέα. Οπως και τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου ή τον βιαστή Λιγνάδη. Παραβιάζουν ακόμα και τους “τύπους” της αστικής νομοθεσίας, όπως στην περίπτωση του απεργού πείνας Μιχαηλίδη. Θεσμοθετούν και εισάγουν την πανεπιστημιακή αστυνομία. Διώκουν απεργούς και συνδικαλιστές» αναφέρει το ΚΚΕ(μ-λ) σε ανακοίνωσή του, καθώς 12 μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστερής οργάνωσης βρίσκονται ανάμεσα τους διωκόμενους.

Πηγή: efsyn.gr

47

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση