Η Γεωργία Μπίκα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο , μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

Η Γεωργία Μπίκα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο , μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα προσφύγει η Γεωργία Μπίκα, μετά την απόρριψη του Αρείου Πάγου του αιτήματος αναίρεσης του βουλεύματος με το οποίο απαλλάχθηκε ο 27χρονος για την υπόθεση με τον βιασμό που κατήγγειλε ότι υπέστη 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

«Γνωρίζουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από την δικαιοσύνη της πατρίδας μας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα» σχολίασε στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας, Νίκος Διαλυνάς, με τον ίδιο να προσθέτει πως η υπόθεση, μετά την εξάντληση όλων των εγχώριων ένδικων μέσων, πλέον παίρνει τον δρόμο του εξωτερικού, «κι αυτά τα οποία απεφάνθη η ελληνική δικαιοσύνη, δυστυχώς θα κριθούν και θα διαβαστούν από Ευρωπαίους δικαστές, κι όχι μόνο, καθώς υπάρχει αντίστοιχη επιτροπή στον ΟΗΕ, όπου πολύ σύντομα θα μεταβούμε».

Όπως τονίζει ο Ν. Διαλυνάς, πολύ σύντομα θα προβούν, μαζί με την Γεωργία, στις επόμενες ενέργειες για τον αγώνα της δικαίωσής της, έχοντας υπόψιν πως «γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και με ποιους, όπως και πώς κινούνται. Με βάση τα δεδομένα κι εντελώς ψύχραιμοι συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

Η Γεωργία Μπίκα είχε προσφύγει την 1η Σεπτεμβρίου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να ανοίξει ξανά η υπόθεση για την καταγγελία της για βιασμό.

Πηγή: www.rosa.gr

28

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση