Αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για την υπόθεση διαφθοράς στην Κρυσταλλοπηγή

Αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για την υπόθεση διαφθοράς στην Κρυσταλλοπηγή

Έντονες αναταράξεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.», για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών στον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος αστυνομικών, οι οποίοι παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, «καθώς – κατά περίπτωση – είχαν συλληφθεί ή ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διευκόλυνε την είσοδο και έξοδο αλλοδαπών στη χώρα και προέβαινε στην ψευδή βεβαίωση επί ταξιδιωτικών εγγράφων».

Υπενθυμίζεται ότι έχουν συλληφθεί 14 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από το 2020. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 7 αστυνομικοί, υπηρετούντες σε Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται συνολικά 123 άτομα, μεταξύ των οποίων και άλλοι 2 ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να πραγματοποίησε περισσότερες από 1.700 διευκολύνσεις παράνομης εισόδου-εξόδου αλλοδαπών με χρηματικά κέρδη περίπου 680.000 ευρώ. Στις έρευνες που έγιναν οι «αδιάφθοροι» κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, 463.000 ευρώ, κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια, 511 πακέτα τσιγάρων και 17 πακέτα καπνού χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, 2 διαβατήρια επί των οποίων είχε βεβαιωθεί ψευδώς η είσοδος-έξοδος αλλοδαπών προς και από την ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος των εμπλεκομένων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψίας υπαλλήλου, δωροδοκίας υπαλλήλου, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, παράβασης καθήκοντος και των νομοθεσιών του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, του Κώδικα Μετανάστευσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και των όπλων. Δύο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση σχετίζονται και με υπόθεση διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Πηγή: efsyn.gr

15

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση