Βραζιλία: Αδιαμφισβήτητη νίκη Λούλα στις πιο οριακές εκλογές μετά τη χούντα

Βραζιλία: Αδιαμφισβήτητη νίκη Λούλα στις πιο οριακές εκλογές μετά τη χούντα

Με πολύ μικρή διαφορά, ο Λούλα εξελέγη την Κυριακή πρόεδρος της Βραζιλίας, κερδίζοντας τον Ζαΐχ Μπολσονάρου, τον απερχόμενο ακροδεξιό αρχηγό του κράτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το 99,16% των καταμετρημένων ψήφων.

Ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα έλαβε το 50,84% των εγκύρων ψήφων, έναντι 49,16% του απερχόμενου προέδρου, ανέφερε η εθνική εφορευτική επιτροπή, το ανώτατο εκλογοδικείο (TSE). Το αποτέλεσμα είναι πλέον «μαθηματικά» οριστικό, κατέληξε το TSE.

Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά μεταξύ δυο φιναλίστ στις προεδρικές εκλογές στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μετά το τέλος της στρατιωτικής χούντας (1964-1985).

Ο 77χρονος νικητής έκανε ήδη το πρώτο του σχόλιο, μέσω ανάρτησης στο Twitter γράφοντας τη λέξη «Δημοκρατία».

Ο Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα θα αναλάβει την προεδρία της Βραζιλίας την 1η Ιανουαρίου 2023, επιστρέφοντας για την τρίτη του θητεία.

Στον αντίποδα, ο  Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος δεν έχει σχολιάσει μέχρι αυτή την ώρα το αποτέλεσμα, γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της χώρας, από το 1990 και μετά, που δεν κατορθώνει να κυβερνήσει για δεύτερη θητεία.

Πηγή: tvxs.gr

9

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση