ΣΦΕΑ: «Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να αμαυρώσει τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου»

ΣΦΕΑ: «Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να αμαυρώσει τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου»

Ο ΣΦΕΑ απαιτεί την απόσυρση της αστυνομίας από όλα τα ΑΕΙ.

Ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) απαιτεί με ανακοίνωσή του την καθολική απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τα πανεπιστήμια, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ομαλά οι εκδηλώσεις μνήμης της 17ης Νοεμβρίου.

Επίσης, ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την απόσυρση των Αστυνομικών δυνάμεων από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ομαλά οι εκδηλώσεις μνήμης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΦΕΑ:

Τα θεμέλια της δημοκρατίας κλονίζονται ξανά, με την αναβίωση αντιδημοκρατικών πρακτικών. Η εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος εντός των ΑΕΙ επαναφέρει σκοτεινές μνήμες από το παρελθόν.

Ο φετινός εορτασμός πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την αφύπνιση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της προάσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων.

Ο ΣΦΕΑ απαιτεί από τον αρμόδιο υπουργό προστασίας του πολίτη, την απόσυρση των Αστυνομικών δυνάμεων από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ομαλά οι εκδηλώσεις μνήμης.

Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να αμαυρώσει τον φετινό εορτασμό πυροδοτώντας κλίμα έντασης λίγες μέρες πριν την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Πηγή: koutipandoras.gr

80

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση