Απεργία 9 Νοέμβρη: Πλημμύρισαν οι δρόμοι από αγωνιστές και αγωνίστριες!

Απεργία 9 Νοέμβρη: Πλημμύρισαν οι δρόμοι από αγωνιστές και αγωνίστριες!

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Διαδηλώσαμε ενάντια στην ακρίβεια, για έλεγχο των τιμών στην ενέργεια και τα βασικά αγαθά και για να μην γίνουν πράξη τα αντεργατικά μέτρα, που θέτουν σε αμφισβήτηση τα συνδικάτα και το ίδιο το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Δεκάδες οργανώσεις της Αριστεράς, συνδικάτα, αντιρατσιστικές και άλλες συλλογικότητες δώσαμε ραντεβού σήμερα το πρωί στην Αθήνα, μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας. Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούσαν στην πλ. Κλαυθμώνος, ενώ άλλες οργανώσεις είχαν δώσει ραντεβού στα Χαυτεία και το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια. Όλοι πορευτήκαμε προς το Σύνταγμα.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις ήταν απάντηση στις πολιτικές που γεννάνε κρίσεις για την εργατική τάξη και υπερκέρδη για τους καπιταλιστές. Καθώς επίσης και συνέχεια όλων των προηγούμενων κλαδικών αλλά αποσπασματικών αγώνων.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν αφορούσαν κυρίως για αυξήσεις στους μισθούς, την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, την ενίσχυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και της δημόσιας υγείας. Επίσης φωνάξαμε συνθήματα ενάντια στην αστυνομοκρατία, στον ρατσισμό και τον σεξισμό, καθώς και ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Μετά από καιρό ήταν μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις με έντονη παρουσία εργατικών πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικάτων, καθώς επίσης και νεολαίας. Σίγουρα ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση και απεργία απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και αποτελεί συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων, που διοργανώνονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αυτή την περίοδο.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί από τα κάτω και από τα Αριστερά. Επόμενο κινηματικό ραντεβού θα είναι η διαδήλωση για το Πολυτεχνείο. Οι αγώνες μας χρειάζεται να κλιμακωθούν μέχρι τη νίκη!

Πηγή: redtopia.gr

34

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση