Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: οι τουρκικές επιθέσεις στο Κουρδιστάν δεν θα μείνουν αναπάντητες

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: οι τουρκικές επιθέσεις στο Κουρδιστάν δεν θα μείνουν αναπάντητες

Προς τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη

Το τουρκικό κράτος κατοχής προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στις περιοχές της Bόρειας και Aνατολικής Συρίας, ειδικά αφού σχεδίασε από μόνο του το βομβαρδισμό στην Κωνσταντινούπολη για να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να απειλήσει τις περιοχές μας.

Με βάση αυτές τις προετοιμασίες και στις 12:00 μ.μ. στις 19 Νοεμβρίου, εξαπέλυσε μια βίαιη αεροπορική επίθεση στις περιοχές μας χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, στοχεύοντας τις περιοχές Derik / al-Malikiyah, al-Darbasiya, Zarkan / Abu Racin, Kobane, Tal Rifa’at και τις περιοχές της al-Shahba’. Οι αεροπορικές επιθέσεις συνεχίστηκαν σποραδικά μέχρι σήμερα το πρωί (ΣτΜ: 20 Νοεμβρίου).

Οι τουρκικές επιθέσεις στην πόλη Derik και την ύπαιθρο προκάλεσαν μεγάλη σφαγή στο χωριό Taqil Baqil. Στην πρώτη επίθεση στο χωριό Taqil Baqil, ένας εργάτης του ηλεκτρικού σταθμού σκοτώθηκε και όταν οι πολίτες προσπάθησαν να τον φτάσουν και να τον ανασύρουν, τα τουρκικά κατοχικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέα επιδρομή, διαπράττοντας μεγάλη σφαγή, στοχεύοντας τους πολίτες-γιατρούς, με αποτέλεσμα 11 άμαχοι να πέσουν μάρτυρες έξι άλλοι να τραυματιστούν, πέραν της πρόκλησης σοβαρών υλικών ζημιών στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό.

Στην περιοχή Darbasiya, δύο φρουροί των σιλό σιτηρών και των γεωργικών κέντρων μαρτύρησαν και στην περιοχή Zarkan/Abu Rasin, ένας από τους μαχητές των SDF μας μαρτύρησε επίσης.

Όπως τεκμηριώθηκε και επαληθεύτηκε, τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του εκτεταμένου αεροπορικού βομβαρδισμού στο Κομπάνι, εκτός από τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στα σπίτια και την περιουσία των πολιτών. Όπως επιβεβαιώθηκε, 15 μέλη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις.

Για άλλη μια φορά το τουρκικό κράτος κατοχής έδειξε το αληθινό του φασιστικό, γενοκτονικό και αντιλαϊκό πρόσωπο. Δεν αντέχει να βλέπει σταθερότητα και συνύπαρξη μεταξύ των ανθρώπων στις περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Αυτές οι επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο τον κουρδικό λαό, αλλά και όλες τις συνιστώσες της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Εμείς στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), όπως υπερασπιστήκαμε τον λαό μας και τις περιοχές μας από τις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS και του τουρκικού κράτους κατοχής, από εδώ και πέρα ​​θα κάνουμε το ιστορικό μας καθήκον και θα συνεχίσουμε τον αγώνα με μεγάλη αποφασιστικότητα. Αυτές οι επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες και θα ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στον κατάλληλο χρόνο και τόπο.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο λαός μας θα ενισχύσει τη συνοχή του με μεγάλη αποφασιστικότητα, ενισχύοντας την εθνική του ενότητα, αυξάνοντας την προσήλωσή του στο έδαφος της πατρίδας του και τη σταθερότητα της περιοχής του περισσότερο από πριν, δείχνοντας μια ισχυρότερη στάση απέναντι στις βάναυσες επιθέσεις του τουρκικού κράτους και των συνεργατών του.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον λαό μας και σε όλες τις οικογένειες των μαρτύρων αυτής της σφαγής και επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να μείνουμε πιστοί στον αγώνα και τις θυσίες τους. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)

20 Νοεμβρίου 2022

20

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση