Δεκτή η αίτηση της μητέρας του Ζακ στο Ευρωκοινοβούλιο

Δεκτή η αίτηση της μητέρας του Ζακ στο Ευρωκοινοβούλιο

Για να συζητηθεί το ζήτημα της αστυνομικής βίας και ατιμωρησίας με αφορμή τον ρόλο των αστυνομικών στο φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Δεκτή έκανε η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου την αίτηση της Ελένης Κωστοπούλου, μητέρας του Ζακ, να συζητηθεί στην Επιτροπή το ζήτημα της αστυνομικής βίας και ατιμωρησίας με αφορμή τον ρόλο των αστυνομικών στο φονικό λιντσάρισμα του ακτιβιστή και την αθώωσή τους από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη στην Εφημερίδα των Συντακτών, η αίτηση υποστηρίχτηκε από την Ευρωομάδα της Αριστεράς με εισήγηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Γεωργούλη και υπερψηφίστηκε από ευρεία πλειοψηφία των εισηγητών των Ευρωομάδων των Σοσιαλδημοκρατών, των Πράσινων και των Φιλελεύθερων (Renew). Την πρόταση καταψήφισε ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που μειοψήφησε.

Mέχρι στιγμής, η αίτηση (αρ. 0605/2022) συγκεντρώνει 145 δηλώσεις υποστήριξης από Ευρωπαίους πολίτες στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αναφορών, αριθμός που θεωρείται υψηλός, ενώ παραμένει ανοιχτή σε δηλώσεις υποστήριξης. Η υπόθεση του φονικού λιντσαρίσματος του Ζακ Κωστόπουλου έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών στις 26 Ιανουαρίου.

Πηγή: www.rosa.gr

26

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση