Αστυνομικό πογκρόμ εναντίον αλληλέγγυων στον Θ. Χατζηαγγέλου στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικό πογκρόμ εναντίον αλληλέγγυων στον Θ. Χατζηαγγέλου στη Θεσσαλονίκη

Σκληρή καταστολή δέχθηκαν σήμερα το πρωί δεκάδες αλληλέγγυοι και μέλη του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, που προχώρησαν σε συμβολική ανακατάληψη της «σφραγισμένης» κατάληψης Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης στον κρατούμενο αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου, που πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο alterthess, οι διαδηλωτές μοίραζαν κείμενα σχετικά με τον αγώνα του προφυλακισθέντα Θ. Χατζηαγγέλου ενάντια στην αυθαίρετη, παράνομη και αυταρχική μεταχείρισή του, όταν πάνοπλες δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ πραγματοποίησαν αναίτια επίθεση και ξεκίνησαν να τους χτυπούν μανιωδώς με γκλοπ και κλωτσιές, ενώ δεν έλειψε και η εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σε ευθεία βολή.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκδίωξαν τους συγκεντρωμένους έξω από το χώρο της ανακατειλημμένης Terra Incognita, κυνηγώντας τους στη γύρω περιοχή. Όπως αναφέρει το μέσο η καταστολή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια των προσαγωγών με ξύλο στους προσαχθέντες ακόμη και εντός της κλούβας. Ακόμη και δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ έπεσαν θύματα της αστυνομικής βίας, ενώ καταγγέλλουν και παρεμπόδιση ενημέρωσης από πλευράς της αστυνομίας, σύμφωνα με το σάιτ.

Τουλάχιστον 29 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΘ.

Πηγλη: efsyn.gr

32

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση