10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν: αντιφασιστική συγκέντρωση στα Πετράλωνα

10 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν: αντιφασιστική συγκέντρωση στα Πετράλωνα

Πλήθος κόσμου και στη φετινή αντιφασιστική πορεία μνήμης, 10 χρόνια από το ξημέρωμα που ο μετανάστης εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι δύο χρυσαυγιτών.
Όπως κάθε χρόνο, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις συμμετείχαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν αλλά και κάθε θύματος ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας.
Από την πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία προς το σημείο της δολοφονίας του Λουκμάν με μεγάλη συμμετοχή όπου ακούστηκαν συνθήματα όπως «Πες το δυνατά, πες το καθαρά – Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά», «Ο Λουκμάν ζει – τσακίστε τους ναζί».
Η πορεία κατέληξε στο σημείο της δολοφονίας, με τους διαδηλωτές να κρατούν ενός λεπτού σιγή, να υψώνουν τις γροθιές τους και να φωνάζουν «Αθάνατος».
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, για μια κοινωνία που κανένας και καμία δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματος τους, τη θρησκεία τους ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
Επόμενο ραντεβού του κινήματος το Σάββατο 28 Γενάρη 4μ.μ στην πλατεία Ρηγίλλης. Ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό, για τη Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών. Ποτέ ξανά φασισμός!
Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»
73

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση