Ναυάγιο στη Λέρο: Αγνοούνται ακόμα τρεις πρόσφυγες

Ναυάγιο στη Λέρο: Αγνοούνται ακόμα τρεις πρόσφυγες

Νεότερα στοιχεία ανακοίνωσε σήμερα, μια ημέρα μετά το τραγικό ναυάγιο με τους πρόσφυγες νοτιοανατολικά της Λέρου το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, καθώς χθες οι πρώτες πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες. Έτσι σύμφωνα με αυτά και με τις δηλώσεις των διασωθέντων, αγνοούνται τρία άτομα για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζονται από το πρωί οι έρευνες στην περιοχή «Παντέλι» της Λέρου.

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται σε 42 άτομα (15 άνδρες, 17 γυναίκες και 10 ανήλικοι), ενώ ανασύρθηκε από τη θάλασσα μια νεκρή γυναίκα περίπου 20 ετών. Από τους 42 διασωθέντες, οκτώ άτομα (7 ανήλικοι και 1 ενήλικας) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου, όπου στη συνέχεια και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τα κρατήσουν στη ζωή, κατέληξαν τέσσερα παιδιά (3 αγόρια και 1 κορίτσι) ηλικίας από 2 έως 5 ετών, των οποίων η κατάσταση εξ αρχής είχε εκτιμηθεί ως πολύ κρίσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι το ναυάγιο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής και έγινε γνωστό όταν ψαράς εντόπισε μέσα στη θάλασσα μια γυναίκα νεκρή. Οι πρόσφυγες είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, και ήταν σχεδόν όλοι Αφρικανικής καταγωγής.

Πηγή: efsyn.gr

12

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση