Υπέρμαχος της λευκής υπεροχής ο δράστης του μακελειού στο Τέξας

Υπέρμαχος της λευκής υπεροχής ο δράστης του μακελειού στο Τέξας

Οκτώ ανθρώπους σκότωσε προχθές ένοπλος σε εμπορικό κέντρο (Allen Premium Outlets) του Ντάλας, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, που έτυχε να βρίσκεται εκεί για άλλη κλήση.

Αναζητώντας το κίνητρο της επίθεσης οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν εάν ο δράστης εξέφρασε ενδιαφέρον για την λευκή υπεροχή, δήλωσε στο Associated Press αξιωματούχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Ομοσπονδιακοί εξετάζουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θεωρούν ότι χρησιμοποίησε, και αναρτήσεις με ανοιχτό ενδιαφέρον σε νεοναζιστικές απόψεις, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το NBC News μετέδωσε πως οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αλληλεπιδράσει με περιεχόμενο σχετικό με τη λευκή υπεροχή στο διαδίκτυο αλλά και ότι δημοσίευσε κι ο ίδιος τέτοιο υλικό.

Έφερε επίσης διακριτικό, που έγραφε «RWDS», ακρωνύμιο της φράσης «Right Wing Death Squad», η οποία είναι δημοφιλής μεταξύ των δεξιών εξτρεμιστών και των ομάδων λευκής υπεροχής.

Οι New York Times, επικαλούμενοι δήλωση του αρχηγού της αστυνομίας, έγραψε ότι ο δράστης έδρασε μόνος του.
Σύμφωνα με το CNN, κοντά στη σορό του βρέθηκε ένα όπλο τύπου AR-15 και ένα άλλο όπλο. Ο ίδιος φέρεται να είχε παρακολουθήσει εκπαίδευση για πυροβόλα όπλα, στο πλαίσιο της δουλειάς του ως φύλακας. Είχε εργαστεί σε τρεις διαφορετικές εταιρείες για τέσσερα χρόνια, από τον Απρίλιο του 2016.

Πηγές είπαν επίσης στο ABC News ότι οι αρχές εντόπισαν το τουφέκι που χρησιμοποιήθηκε στον πυροβολισμό, καθώς και περισσότερα όπλα στο αυτοκίνητο του δράστη.

Υπάλληλοι καταστημάτων του εμπορικού και πολίτες μίλησαν για το χάος και τον τρόμο, που έζησαν την ώρα που ακούγονταν οι σφαίρες. «Πήγα μέσα και όλοι οι πελάτες, όλοι οι υπάλληλοι, όλοι ήταν από πίσω καθισμένοι στο πάτωμα», είπε στο NBC News 20χρονη, που βρισκόταν σε διάλειμμα από την εργασία της.

Η επίθεση του Σαββάτου αποτελεί τουλάχιστον το 21ο περιστατικό μαζικών δολοφονιών στις ΗΠΑ από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με το Αρχείο Gun Violence.

Πηγή: efsyn.gr

44

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση