Ποιοι ακριβώς είναι οι «πολιτοφύλακες» στον Έβρο;

Ποιοι ακριβώς είναι οι «πολιτοφύλακες» στον Έβρο;

Οι φασίστες που έχουν δημιουργήσει ένοπλες «πολιτοφυλακες» στην Αλεξανδρούπολη και στον Εβρο είναι γνωστοί και έχουν μάλιστα βραβευτεί και απο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πυρήνας τους είναι η ομάδα «Αινήσιο Δελτα» ή καλυβιέρηδες. Δεν είναι τίποτα άλλο από καταπατητές που έχουν χτίσει εδώ και πολλά χρόνια μέσα στο Δέλτα του Έβρου, ενός υγροβιότοπου που όπως και το δάσος της Δαδιάς προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες. Το Δασαρχείο Εβρου έχει κρίνει παράνομα τα κτίσματα τους και ζητά την κατεδάφιση τους.

Κι όμως αυτή η εγκληματική ομάδα έχει όχι μόνο ασυλία αλλά απολαμβάνει της προστασίας των τοπικών αρχών, αλλά ακόμα και του πρωθυπουργού και της ΠτΔ.
Είναι μια ακροδεξια εθνικιστική, ρατσιστική ομάδα που εμφανίζεται ως «προστάτης των συνόρων από τους λαθρομετανάστες». Το 2020 ξεκίνησε η δράση τους με ένοπλες φρουρές που συλλαμβάνουν, ξυλοκοπούν, εξευτελίζουν πρόσφυγες.
Τον Μάρτη της ίδιας χρονιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίσκεψη του στις Φέρες έχει συνάντηση μαζί τους και δηλώνει ότι στηρίζει τις διεκδικήσεις τους στην καταπάτηση του υγροβιότοπου.
Πριν μερικές εβδομάδες στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (που τελικά ακυρώθηκε λόγω των πυρκαγιών στη Ρόδο τότε) η Πρόεδρος είχε προσκαλέσει την «κυρά του Δέλτα», Άρτεμη Παπακωστίδου, μέλος της ακροδεξιάς ομάδας. Η «κυρά» μετά την ακύρωση δήλωσε ότι περιμένει τώρα επίσκεψη της Προέδρου (στο παράνομο σπίτι της μέσα σε προστατευμένη γη υγροβιότοπου) για να δει το δράμα που ζει «βλέποντας στα δύο μίλια τα φώτα, από τα τουρκικά χωριά και ακούγοντας το κάλεσμα του μουεζίνη στο τζαμί πέντε φορές τη μέρα».
Για τον ηρωισμό τους απέναντι στους φωνακλαδες μουεζίνηδες τα μέλη του Αινήσιου Δέλτα έχουν βραβευτεί πολλές φορές και από τον Στρατό και τις τοπικές αρχές.
Παράλληλα συγκρότησαν ομάδες κυνηγών κεφαλών, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία τους από το κυνήγι θηραμάτων στην μοναδικής οικολογικής αξίας γη του Έβρου. Τα θύματα τους πλέον δεν ήταν γουρουνόπουλα και φασιανοί, αλλά κατατρεγμένοι πρόσφυγες.
Στις πρόσφατες εκλογές, ο πρόεδρος τους, δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης εκλέχθηκε στην Βουλή με την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.
Σύμμαχος τους τα μεγαλύτερα ενημερωτικά blog και τοπικά κανάλια που συχνά φιλοξενούν την δράση τους με το μανδύα του «πατριωτισμού»
Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι κύριοι αυτοί έγιναν γνωστοί αυτές τις τραγικές μέρες της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Έβρο. Ο αρχηγός Παπαδάκης αφού υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες παρακωλύουν το έργο των πιλότων των πυροσβεστικών αεροπλάνων (η συνωμοσιολογία είναι πιο ισχυρή αν στερείται λογικής), προχώρησε σε δημόσιο κάλεσμα για πογκρόμ κατά προσφύγων. Κάλεσε τα μέλη όχι μόνο της ομάδας του αλλά και τους φασίστες ομοϊδεάτες του να κάνουν «αυτό που ξέρουν καλά».
Ο Αποστόλ Τότα ηξερε πολύ καλά τι επρεπε να κάνει. Ως καλός χριστιανός που βγάζει σελφι με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης αρχίζει το κυνήγι «κομματιών» με το φορτηγό του.
Τα υπόλοιπα τα γνωρίζει πλεον όχι μόνο η Αλεξανδρούπολη, αλλά και όλη η Ελλάδα. Μια ιστορία, που μέσα στην τραγωδία που αποτύπωσε το τρομοκρατημένο βλέμμα του «κομματιού»- θύματος του Τότα, αποκαλύπτει και το συνολικό ιστό που θρέφει και χρησιμοποιεί ως όπλο του τον φασισμο.
Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας, στρατηγοί, μητροπολίτες, ΜΜΕ ήξεραν και στηριξαν.
Ειναι ένοχοι ολοι.

965

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση