#GDtrial Με εντολή της ηγεσίας η δολοφονική επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ

#GDtrial Με εντολή της ηγεσίας η δολοφονική επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ

Eντολή «άνωθεν» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ήταν η δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου προς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, όπως υπογράμμισε στην κατάθεση του ο Δημήτρης Διαμαντάκης, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου. Είναι ο τρίτος κατά σειρά μάρτυρας –και θύμα της ενέδρας–που καταγγέλλει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πως το περιστατικό του Σεπτεμβρίου του 2013 ήταν μία προβαρισμένη αιματηρή επίθεση κατά αντιφρονούντων που έγινε με τη σφραγίδα του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Η προαναγγελία της επίθεσης, τόνισε ο μάρτυρας, είχε γίνει από το κλιμάκιο της ηγεσίας της ΧΑ που είχε επισκεφθεί τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, ένα μήνα νωρίτερα, στις 8 Αυγούστου 2013. Τότε ως βουλευτές οι Γ. Λαγός, Η. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος διακήρυτταν ότι συντάσσονται «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε», κάνοντας έμμεση αναφορά στο εργοδοτικό σωματείο («Αγιος Νικόλαος»), που ήταν στα σκαριά από την Χρυσή Αυγή και στόχο είχε να αποδυναμώσει την συνδικαλιστική δράση του ΠΑΜΕ στη Ζώνη. Βίντεο που καταγράφει την επίσκεψη δείχνει την ηγεσία να δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (…) θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα» και πως «το απόστημα που υπάρχει εδώ […] το ΠΑΜΕ […] πολύ σύντομα θα τελειώσει». Τα μέλη του ΠΑΜΕ γνώριζαν για την επίσκεψη των χρυσαυγιτών και, όπως είπε ο μάρτυρας, είχαν εκλάβει τα λεγόμενα τους ως ευθεία απειλή.

«Μας επιτέθηκαν για το Συνδικάτο Μετάλλου, που είναι από τα πιο δυνατά στην Ελλάδα. Να σταματήσουν τη δράση μας, όποτε μπορούν να επιβάλλουν. Αυτό ήταν το μήνυμα», συμπλήρωσε ο Διαμαντάκης. Ο ίδιος όπως και άλλα μέλη του συνδικάτου, κατέθεσε, είχαν ακόμη ενημερωθεί πως της επίθεσης είχε προηγηθεί συνάντηση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής με μεγαλοεργολάβους, «για να μας βγάλουν από τη Ζώνη» έναντι παχυλού χρηματικού αντιτίμου.

Η οργανωμένη επίθεση κατά των συνδικαλιστών, υπό την καθοδήγηση και τον σχεδιασμό του Γ. Λαγού και της ηγεσίας της Χ.Α. αποδεικνύεται -πέραν από τις μαρτυρικές καταθέσεις- και από μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, αποδεικνύοντας ότι η επιχείρηση ήταν προσχεδιασμένη. Σε σχετικές ερωτήσεις του Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, συνηγόρου υποστήριξης κατηγορίας, ο μάρτυρας σχολίασε μηνύματα που είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους εκείνο το βράδυ, ο Γ. Λαγός με τον πυρηνάρχη Πειραιά, Σωτήρη Δεβελέκο.

Συνήγορος: Ο Λαγός λέει: «Παρεμπιπτόντως θα φάνε γερό πέσιμο τα κομούνια στο Πέραμα. Μάζεψε ο Τάσος (σ.σ. ο πρωτόδικα καταδικασμένος πυρηνάρχης Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής), καμιά τριαντάρα και πάνε από κει».

Μάρτυρας: Οργανώθηκαν μέσω τηλεφώνων, όπως στον Φύσσα.

Συνήγορος: «Πήραν μια πρώτη απάντηση», λέει παρακάτω […] «Τους μακελέψαμε», λέει. Τι σημαίνει αυτό; Τους έσπρωξαν;

Μάρτυρας: Η λέξη από μόνη της τα λέει όλα…

Συνήγορος: «Τους τρέχουν οι δικοί μας τώρα», λέει. Τι σημαίνει αυτό;

Μάρτυρας: Οτι εκείνη την ώρα είχε πληροφόρηση.

Από αναγνωσθέντα έγγραφα του δικαστηρίου, προκύπτει ότι το ίδιο βράδυ ο Λαγός επικοινωνεί με το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης (τον Μίχο και τον Παναγιώταρο) με το οποίο ανταλλάσσει πλήθος μηνυμάτων προς ενημέρωση του.

Πηγή: efsyn.gr

56

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση