Ογκώδεις διαδηλώσεις στήριξης των Παλαιστινίων στην Ευρώπη

Ογκώδεις διαδηλώσεις στήριξης των Παλαιστινίων στην Ευρώπη

Την ώρα που αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, ένα κύμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό απλώνεται σε πολλές χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Για τέταρτη συνεχή βδομάδα, χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου, ενώ έγινε και καθιστική διαμαρτυρία σε κεντρική εμπορική περιοχή (στην Oxford Street) στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 350 άνθρωποι. Η καθιστική διαμαρτυρία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων ωρών της εμπορικής συνοικίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου, 30.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σε αυτή τη συγκέντρωση στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Νωρίτερα, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν λάβει μέρος σε τοπικές συγκεντρώσεις το πρωί σε αρκετές συνοικίες του Λονδίνου. Δεκάδες άλλες συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν στο Μπρίστολ, το Λίβερπουλ και την Οξφόρδη.

Χιλιάδες οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους και του Βερολίνου. Πολλοί συμμετείχαν μαζί με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Από τα συνθήματα που ακούστηκαν ηχηρά και ήταν γραμμένα σε πανό: «Σώστε τη Γάζα», «Σταματήστε τη γενοκτονία», «Κατάπαυση του πυρός» και «Ελεύθερη Παλαιστίνη!».

Οι οργανωτές είχαν πει ότι περίμεναν σχεδόν 2.000 διαδηλωτές αλλά οι δυνάμεις της τάξης είχαν υπολογίσει ότι μπορεί να ήταν τουλάχιστον 10.000 και ανέπτυξαν σχεδόν 1.400 αστυνομικούς γύρω από την πορεία, η οποία τελείωσε στην Ποτσντάμερ Πλατς.

Οι δυνάμεις της τάξης έθεσαν επίσης αυστηρούς όρους, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε «άρνηση του δικαιώματος ύπαρξης του Ισραήλ, μέσω αντισημιτικών δηλώσεων, υποκίνησης μίσους, υπεράσπισης της βίας ή της τρομοκρατίας τιμωρείται» και θα αποτελέσει αντικείμενο δίωξης.

5

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση