Η απεργία πέτυχε, ο πρόεδρος… δικάζεται

Η απεργία πέτυχε, ο πρόεδρος… δικάζεται

Ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής, δικάζεται στις 11 Μαρτίου, κατηγορούμενος για τη μεγάλη απεργία που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι μετά τον θάνατο λιμενεργάτη εν ώρα εργασίας, το 2021.

Κατηγορούμενος για τη μεγάλη απεργία που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον τραγικό θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή εν ώρα εργασίας, στην προβλήτα ΙΙ, τον Οκτώβριο του 2021, είναι ο πρόεδρος του σωματείου των λιμενεργατών στις δύο προβλήτες της Cosco, της ΕΝΕΔΕΠ, και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής. Η δίκη του έχει προσδιοριστεί για τις 11 Μαρτίου 2024 στα δικαστήρια Πειραιά και σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ, τονίζει πως «είναι ντροπή και πρόκληση ότι η Δικαιοσύνη βρίσκει τον χρόνο να μας καθίσει στο σκαμνί για τον αγώνα μας για τα αυτονόητα, μάλιστα για ακόμη μια φορά λίγο πριν από επερχόμενη πανελλαδική απεργία, αλλά δεν έχει βγάλει ακόμα την απόφαση για την οριστική εφαρμογή του νόμου για να πάρουμε τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και δεν έχει κάνει υποχρεωτική την εφαρμογή ενιαίας ΣΣΕ στο λιμάνι του Πειραιά, λες και οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ δουλεύουν σε άλλον πλανήτη».

Η διοίκηση του σωματείου σχολιάζει επίσης ότι «για άλλη μια φορά φαίνεται ότι το επιτελικό κράτος και τα όργανά του είναι πολύ ικανό και γρήγορο στις αποφάσεις για να δικάζει αγωνιστές εργάτες, όταν πάνε κόντρα στα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών όπως της Cosco και της Dport, αλλά είναι απόλυτα ανίκανο για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων και του λαού» και προσθέτει: «Ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι, ξέρουμε ότι έχουμε μαζί μας την εργατική τάξη και τον λαό του Πειραιά και συνολικά της χώρας μας, και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει. Οποιος νομίζει ότι θα φοβηθούν οι εργαζόμενοι ή ότι θα κάνουν βήμα πίσω, είναι βαθιά γελασμένος».

Σημειώνεται ότι η ΕΝΕΔΕΠ αμέσως μετά τον θάνατο του Δ. Δαγκλή στις 25 Οκτωβρίου ξεκίνησε απεργία που κράτησε επτά ημέρες και οι λιμενεργάτες ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους αφού η εργοδοσία ΣΕΠ-Cosco ικανοποίησε τα περισσότερα από τα αιτήματά τους.

Πηγή: efsyn.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση