Κατέλαβαν το εργοστάσιο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Κατέλαβαν το εργοστάσιο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησαν από τις έξι το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι. Οι ίδιοι σφράγισαν τις πύλες και το κτήριο διοίκησης και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου το εργοστάσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έχουν κορυφώσει την προσπάθειά τους το τελευταίο διάστημα, ζητώντας «να ανατραπούν οι αποφάσεις που έχουν επιβάλει τη φτώχεια στην περιοχή και την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων». Αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις τέσσερις το απόγευμα στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου το πρωί, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, θα πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπορεία στα χωριά γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, ενώ για το αυριανό συλλαλητήριο, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Αταλάντη στις 12.30 μ.μ., από τον οικισμό ΛΑΡΚΟ, τη Μαλεσίνα, τον Αϊ-Γιάννη, τον Παύλο και την Τραγάνα στις 13.00, από Λάρυμνα, Κόκκινο και Παύλο στις 13.10, από Μαρτίνο και Κόκκινο στις 13.20, από Ακραίφνιο και Κάστρο στις 13.30.

Από τη συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το ΥΠΟΙΚ, ενόψει της κινητοποίησης της Πέμπτης | ΕΦ.ΣΥΝ. – Μάριος Βαλασόπουλος

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις» σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία , κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί εγκληματική πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτικό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο». Οι ίδιοι μιλούν για τρομακτικές επιπτώσεις στην ζωή τους, στην πορεία τους, αλλά και στις οικογένειές τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, όπως σημειώνουν, «όλο αυτό το σκηνικό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς δεκάδες επαγγέλματα ζούσαν από την ΛΑΡΚΟ».

Από τη συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το ΥΠΟΙΚ, ενόψει της κινητοποίησης της Πέμπτης | ΕΦ.ΣΥΝ. – Μάριος Βαλασόπουλος

Οι προσπάθειες των σωματείων των εργαζομένων να έρθουν σε επαφή με την κυβέρνηση έχουν προσκρούσει σε αρνήσεις συνάντησης ή σε πινγκ πονγκ για την αρμοδιότητα μεταξύ υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος-Ενέργειας, ενώ το περασμένο Σάββατο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, στη διάρκεια περιοδείας του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή της Ν.Δ., πρώην υπουργού, Γιάννη Οικονόμου, στην Αταλάντη, πήραν από τους δύο την άκρως προσβλητική απάντηση «δεν υπάρχει επενδυτής… φιλάκια»! Εξίσου χαρακτηριστικό του κυβερνητικού εμπαιγμού είναι ότι ακόμη και ο ειδικός διαχειριστής δεν παίρνει απαντήσεις στα ερωτήματά του για το τι θα γίνει με την επικείμενη λήξη της θητείας του.

Πηγή: efsyn.gr

28

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση