Συγκέντρωση για να δικαιωθεί η 12χρονη στο δικαστήριο, ανακοινώνεται η απόφαση

Συγκέντρωση για να δικαιωθεί η 12χρονη στο δικαστήριο, ανακοινώνεται η απόφαση

Διαμαρτυρία στο ΜΟΔ για να μην υπάρξει συγκάλυψη της υπόθεσης και για να μην φιμωθούν άλλα θύματα εν αναμονή της ετυμηγορίας

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Μαρίας Ελένης Νικολού, για αθώωση του Ηλία Μίχου λόγω… αμφιβολιών αναφορικά με τις κατηγορίες του βιασμού, της μαστροπείας και της εμπορίας αλλά και για κακουργηματική ενοχή της μητέρας.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι ο Μίχος για «διευκόλυνση» του παιδιού να «εκδίδεται» και οι 22 από τους 23 άνδρες για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής  (Βλ. «Θα αποδοθεί δικαιοσύνη στη δίκη με θύμα τη 12χρονη στον Κολωνό;»).

Σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου (Κυρίλλου Λουκάρεως 14) έξω από το οποίο πραγματοποιείται ακόμα μία διαμαρτυρία με αίτημα τη δικαίωση της επιζώσας, την τιμωρία του φερόμενου μαστροπού και των παιδοβιαστών και την αθώωση της μητέρας ζητούν.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακ. Πλάτωνος, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της ανήλικης και καταγγέλλουν την απόπειρα συγκάλυψης, απεύθυναν κάλεσμα για τη συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν μαφιόζους, βιαστές».

Στην κοινή ανακοίνωση καταγγέλλουν πως «η αστυνομία εμπλεκόμενη προφανώς σε μαφιόζικα κυκλώματα όπως έχουμε δει από μία σειρά υποθέσεων που το αποδεικνύουν (υπόθεση Greek mafia, υπόθεση Ηλιούπολης) όχι μόνο δεν συνέλλεξε στοιχεία για την ενοχή του κατηγορούμενου.  Όχι μόνο δεν ερεύνησε τον οίκο ανοχής που η 12χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο Μίχος αλλά κάθε φορά αποθάρρυνε τη μητέρα της 12χρονης και όλα τα συγγενικά πρόσωπα να προβούν σε όποια καταγγελία ήθελαν να προβούν».

Και τονίζουν πως η εισαγγελική πρόταση ξεπλένει τους κατηγορούμενους παιδοβιαστές και καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής, και πως το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι τα φτωχά και ευάλωτα άτομα αυτής της κοινωνίας είναι έκθετα, μπορεί να τους συμβεί οτιδήποτε.

«Θέλω να σας πω κάτι κυρία εισαγγελέα: όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα; Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα;» απάντησε το ίδιο το θύμα μέσω μηνύματός της σε εκδήλωση(*) την περασμένη Τρίτη.

Όλο το κάλεσμα έχει ως εξής

Πρόσφατα, όλη η κοινωνία παρακολούθησε οργισμένη την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού να ξεπλένει με την πρόταση της τον παιδοβιαστή και μαστρωπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τη μητέρα της 12χρονης ότι εξέδιδε το παιδί της και αναγνωρίζει σε ένα 12χρονο παιδί τη δυνατότητα να συναινέσει στο βιασμό του.

Το σύστημα δουλεύει συντεταγμένα και το αποδεικνύει ακόμα μία φορά. Η αστυνομία εμπλεκόμενη προφανώς σε μαφιόζικα κυκλώματα όπως έχουμε δει από μία σειρά υποθέσεων που το αποδεικνύουν (υπόθεση Greek mafia, υπόθεση Ηλιούπολης) όχι μόνο δεν συνέλλεξε στοιχεία για την ενοχή του κατηγορούμενου.  Όχι μόνο δεν ερεύνησε τον οίκο ανοχής που η 12χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο Μίχος αλλά κάθε φορά αποθάρρυνε τη μητέρα της 12χρονης και όλα τα συγγενικά πρόσωπα να προβούν σε όποια καταγγελία ήθελαν να προβούν.

Τα ΜΜΕ με το δικό τους πάντα ρόλο, εκείνον του χτισίματος ενός καλού προφίλ και ενός εύπεπτου αφηγήματος για κάθε παιδοβιαστή και βιαστή, έπλεκαν το εγκώμιο του καλού αφεντικού και του ευυπόληπτου πολίτη τόσο για τον Μίχο, όσο και για τους υπόλοιπους παιδοβιαστές, όπως για παράδειγμα το δερματολόγο που διατηρούσε ιατρείο στη γειτονιά μας. Και έτσι στρωμένος ο δρόμος από κάθε παράγοντα ισχύος αυτής της κοινωνίας φτάνει σήμερα μέχρι την πρόταση της εισαγγελέως, ώστε και η δικαιοσύνη με τη σειρά της να βάλει το δικό της λιθαράκι στην καταδίκη όλων των φτωχών και ευάλωτων επιζώντων ατόμων αυτής της κοινωνίας.

Γιατί το μόνο πόρισμα που μπορεί να βγει από αυτή την εισαγγελική πρόταση είναι ότι τα φτωχά και ευάλωτα άτομα αυτής της κοινωνίας είναι έκθετα, μπορεί να τους συμβεί οτιδήποτε. Μπορεί να σκοτωθούν σε κάποιο τρένο ή από τις κλωτσιές κάποιου αφεντικού ένα μεσημέρι στην Ομόνοια, να πνιγούν στα ανοιχτά της Πύλου ή να βιαστούν, να κακοποιηθούν, να απειληθούν και να τιμωρηθούν τελικά που μίλησαν, που όρθωσαν ανάστημα. Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της.

Όμως, η πραγματική δύναμη αυτής της κοινωνίας είμαστε εμείς, εμείς που μένουμε στις φτωχογειτονιές, που δουλεύουμε για τρεις κι εξήντα και δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα, εμείς που κουραστήκαμε να φοβόμαστε για μας τους ίδιους και τις ίδιες, για τις φίλες μας, για τους γνωστούς μας, για τα παιδιά μας, τα παιδιά των φίλων μας αν είναι καλά, αν θα γυρίσουν σώα σήμερα το βράδυ, εμείς που δεν βρίσκουμε το δίκιο μας πουθενά, οι πιο ευάλωτοι από μας, εμείς είμαστε οι πιο οργισμένες και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να μας παρακάμψει. Στις γειτονιές μας και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας μαστρωποί, βιαστές, παιδοβιαστές έχουν ήδη κριθεί ένοχοι και δεν χωράνε, χωρίς απόφαση κανενός αστικού δικαστηρίου. Εμείς περιφρουρούμε τις γειτονιές μας, εμείς περιθάλπτουμε και χτίζουμε πλέγμα αλληλεγγύης για τα θύματα και τις επιζώσες και η οργή μας θα τους σαρώσει.

*Όλη η εκδήλωση σε βίντεο

Πηγή: efsyn.gr
5

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση