Ισραηλινές απειλές ρίχνουν λάδι στις «φλόγες» της επαπειλούμενης ανάφλεξης

Ισραηλινές απειλές ρίχνουν λάδι στις «φλόγες» της επαπειλούμενης ανάφλεξης

Με ολονύχτιες επιθέσεις συνέχισε το Ισραήλ τη γενοκτονία των Παλαιστινίων, ενώ ενισχύονται εκ νέου οι φόβοι για περιφερειακή ανάφλεξη στη Μέσα Ανατολή, καθώς το Ισραήλ διαμηνύει πως θα καταδιώξει τα μέλη της Χεζμπολάχ όπου κι αν βρίσκονται

Ασταμάτητες επιθέσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις σε όλη τη Γάζα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες Παλαιστίνιοι,  μεταξύ των οποίων 15 άτομα σε αθλητικό κέντρο στην πόλη.

Στην πόλη Qabatiya στη Δυτική Όχθη, νότια της Τζενίν, οι στρατιώτες σκότωσαν ένα 13χρονο αγόρι και τραυμάτισαν πολλούς άλλους νέους.

Tην ίδια ώρα, οι εξαντλημένοι Παλαιστίνιοι στη Ράφα, όπου έχουν βρει καταφύγιο περίπου 1,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, φοβούνται τη διαφαινόμενη χερσαία εισβολή, την οποία έχει προαναγγείλει το Ισραήλ, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από τη διεθνή κοινότητα για να αποφευχθεί μια νέα σφαγή.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό πως το Ισραήλ έπληξε σήμερα όχημα που μετέφερε παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών έξω από τη λιβανική μεθοριακή Ρμέις, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δύο πηγές στις λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τη UNIFIL, την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο, η οποία συνοδεύει τεχνικούς παρατηρητές που επιτηρούν την Μπλε Γραμμή, που ορίζει το σύνορο ανάμεσα στο Λίβανο και το Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ,  Γιοάβ Γκαλάντ, απείλησε ότι ο στρατός της χώρας του θα επεκτείνει την εκστρατεία του κατά της Χεζμπολάχ στο βόρειο τμήμα της χώρας και θα αυξήσει το ρυθμό των επιθέσεων, καταδιώκοντας τα μέλη της.

«Θα φθάσουμε οπουδήποτε δρα η οργάνωση, στη Βηρυτό, στη Δαμασκό και σε πιο απομακρυσμένα μέρη» είπε ενισχύοντας τους φόβους για περιφερειακή ανάφλεξη.

Η δήλωσή του έγινε μετά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, όπου κέρδισε συμφωνία για να επιταχύνουν οι Αμερικανοί τις παραδόσεις όπλων και οπλισμού στο Ισραήλ.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν θέλουν μια μαζική επίγεια επίθεση στη Ράφα, γιατί ανησυχούν για τις διαστάσεις που θα λάβει.

Σημειώνεται πως ο ισραηλινός στρατός είχε ήδη χτυπήσει τη Βηρυτό πριν από λίγους μήνες, σκοτώνοντας έναν ανώτερο ηγέτη της Χαμάς στη νότια Βηρυτό.

Πηγή: efsyn.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση