Αλκίνοος Ιωαννίδης: η συγκλονιστική ανάρτηση για τις διαδηλώσεις φοιτητών στο Columbia υπέρ της Παλαιστίνης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: η συγκλονιστική ανάρτηση για τις διαδηλώσεις φοιτητών στο Columbia υπέρ της Παλαιστίνης

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» – Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η συναυλία ακυρώνεται αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη με αφορμή μία σόλο συναυλία που θα έδινε σε λίγες ημέρες, σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, το Columbia.
Ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο μουσικός η συγκεκριμένη συναυλία δεν θα πραγματοποιηθεί, εξηγώντας τους λόγους μέσα από μια συγκλονιστική ανάρτηση για τα όσα γίνονται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ και το μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα.
«Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας. Ζητώ συγνώμη από όσους ακροατές και όσες ακροάτριες ταλαιπωρήθηκαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αγαπημένος δημιουργός.
Αλκίνοος Ιωαννίδης: Αναλυτικά τι έγραψε
«Ακύρωση συναυλίας στο Columbia, 22/4/2024
Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ιδιαίτερες στη Νέα Υόρκη. Μένω δίπλα στο Columbia και παρακολούθησα από κοντά τα γεγονότα.
Είδα την «κατάληψη» του campus από τους φοιτητές, την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας (η πρώτη μετά το 1968) και τη σύλληψη 108 φοιτητών μετά από εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου.
Είχε προηγηθεί την προηγουμένη η «ανάκριση» της από την επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής, όπου ανάμεσα σε άλλα τής έγινε η παρατήρηση ότι δεν διδάσκεται αρκετά η Βίβλος στο πρόγραμμα σπουδών και ρωτήθηκε σοβαρά αν η ίδια επιθυμεί να καταραστεί ο Θεός το Columbia, με την πρόεδρο να απαντά εξίσου σοβαρά «Όχι, δεν θα το ήθελα.»
Είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους».
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδάει τον Προσκυνητή στο πανεπιστήμιο Columbia
«Ταυτόχρονα, έγιναν 47 συλλήψεις φοιτητών στο Yale, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (πχ Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).
Από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Columbia απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται.
Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας. Ζητώ συγνώμη από όσους ακροατές και όσες ακροάτριες ταλαιπωρήθηκαν.
– Η ομιλία και η συναυλία στο UCLA (26 και 27/4) φαίνεται ότι θα γίνουν κανονικά».

Πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.com

115

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση