Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές διέκοψαν αποφοίτηση σε κολέγιο του Λος Άντζελες

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές διέκοψαν αποφοίτηση σε κολέγιο του Λος Άντζελες

Συνεχίζεται η έμπρακτη αλληλεγγύη στην Γάζα από το φοιτητικό κίνημα στα πανεπιστήμια όλου του πλανήτη, που υψώνει την παλαιστινιακή σημαία παρά την καταστολή.

Φοιτητές υπέρ της Παλαιστίνης διέκοψαν για λίγο αποφοίτηση στο μικρό κολέγιο Pomona στο κέντρο του Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, απαιτώντας από τη σχολή τους να αποεπενδύσει από εταιρείες και κατασκευαστές όπλων που συνδέονται με το Ισραήλ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο στον χώρο, σύμφωνα με την αστυνομία στο Λος υποστηρίζοντας ότι ένας από τους συγκεντρωμένους προσπάθησε να «χτυπήσει έναν αστυνομικό».

Το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας ανακοίνωσε πως θα κλείσει την πανεπιστημιούπολη University Park, η οποία βρίσκεται δίπλα στον χώρο που φιλοξενεί την αποφοίτηση στην Πομόνα.

Τελειόφοιτος δήλωσε ότι η σχολή αγνόησε επανειλημμένα τις εκκλήσεις να εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσει η ροή κεφαλαίων της από εταιρείες που συνδέονται με τον πόλεμο στη Γάζα. «Μας αγνοεί ξανά και ξανά το ίδρυμα… Έτσι, σήμερα πρέπει να πούμε, ότι δεν είναι η συνηθισμένη κατάσταση» δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοιτητικές κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης φαίνεται πως αποδίδουν. Το Trinity College στο Δουβλίνο συμφώνησε για αποεπένδυση με αιματοβαμμένες ισραηλινές εταιρείες. Νίκη και στην Ισπανία, καθώς η Σύνοδος Πρυτάνεων δεσμεύτηκε να κόψει τις σχέσεις της με συγκεκριμένα ισραηλινά εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα. (Βλ. «Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης δίνουν καρπούς»).

Πηγή: efsyn.gr

28

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση