Απίστευτα σκηνικά σε αποφοίτηση του Πανεπιστημίου Κολούμπια: Παρέλαβαν πτυχία με χειροπέδες και μία φοιτήτρια έσκισε το δικό της (video)

Απίστευτα σκηνικά σε αποφοίτηση του Πανεπιστημίου Κολούμπια: Παρέλαβαν πτυχία με χειροπέδες και μία φοιτήτρια έσκισε το δικό της (video)

Aπόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κολούμπια φόρεσαν χειροπέδες, σήκωσαν πλακάτ υπέρ των Παλαιστινίων, ενώ μία απόφοιτη έσκισε το πτυχίο της πάνω στο βήμα της τελετής ορκωμοσίας.

Οι φοιτητές καταγράφηκαν τη στιγμή που ανεβαίνουν στην εξέδρα, την Παρασκευή, για να παραλάβουν τα πτυχία τους, κατά τη διάρκεια τελετών ορκωμοσίας που περιορίστηκαν σημαντικά μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ για την κατάσταση στη Γάζα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, απόφοιτες ανέβαιναν στο βήμα επιλέγοντας έναν συμβολικό τρόπο για να διαδηλώσουν την εναντίωσή τους στη συνεργασία του πανεπιστημίου τους με ισραηλινές επιχειρήσεις και να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο άμαχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Κάποιες ανέβηκαν φορώντας χειροπέδες. Μία άλλη κρατούσε ένα χαρτί με την παλαιστινιακή σημαία και την αναγραφή «Ελευθερία στην Παλαιστίνη», ενώ άλλη φοιτήτρια, αφού έλαβε το πτυχίο της, το έσκισε μπροστά στο κοινό, επιδεικτικά.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ακύρωσε την τελετή αποφοίτησης, λόγω των αυξημένων φόβων για την ασφάλεια, μετά την κατασκήνωση που στήθηκε εκεί και κατέληξε σε χάος.

Αστυνομικοί της Νέας Υόρκης εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη δύο φορές τον περασμένο μήνα, για να απομακρύνουν διαδηλωτές και στη συνέχεια να εκδιώξουν φοιτητές που κατέλαβαν παράνομα το εμβληματικό κτίριο Hamilton Hall του πανεπιστημίου, καθώς κλιμακώνονταν οι διαμαρτυρίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν.

Πηγή: iefimerida.gr

96

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση