Καταγγελία για την σύλληψη εθελοντή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Καταγγελία για την σύλληψη εθελοντή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Σήμερα, τα ΜΑΤ, για να σπάσουν την κατάληψη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην οποία συμμετείχαν φοιτητές, φοιτήτριες της Νομικής και Παλαιστίνιοι, μπήκαν μέσα στο κτήριο και συνέλαβαν όσους/ες βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα σε αυτό. Πρόκειται για 28 άτομα, μεταξύ των οποίων κι έναν εθελοντή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Σε όλον τον κόσμο το φοιτητικό κίνημα με καταλήψεις και συγκεντρώσεις προσπαθεί να σταματήσει τη γενοκτονία στην Γάζα, που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε πάνω από 35000 άτομα.

Στις ΗΠΑ αποχωρούν από τις τελετές αποφοίτησης, στην Ολλανδία στήνουν οδοφράγματα, στη Γερμανία πραγματοποιούν καθιστικές διαμαρτυρίες. Η απαίτηση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί εξαπλώνεται σε όλα τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Εδώ πραγματοποιήθηκε χτες ολονυχτία – μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στα Προπύλαια αλλά η ελληνική κυβέρνηση, πιστός σύμμαχος του Ισραήλ, επέλεξε για άλλη μια φορά τον κατήφορο του αυταρχισμού και της καταστολής, στέλνοντας τα ΜΑΤ στους φοιτητές, που διαδηλώνουν για τα αυτονόητα.
Είναι οι ίδιοι “προστάτες του πολίτη” που διαλύουν παντελώς αναίτια διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων απεργών και βασανίζουν μετανάστ(ρι)ες στα αστυνομικά τμήματα. Είναι η ίδια κυβέρνηση που δολοφονεί ντόπιους και μετανάστες από τα Τέμπη ως την Πύλο και μετά αρνείται κάθε ανάμιξη στα εγκλήματα. Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στις κυβερνήσεις και τις κρατικές πολιτικές της καταστολής, του ρατσισμού, της φτώχειας και του πολέμου. Για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
Όλοι και όλες αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο πάρκο Ελευθερίας στη διαδήλωση για την Παλαιστίνη
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών – Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”
95

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση